Traxx brengt nieuwe klimaatneutrale brandstof op de markt

Brandstofleverancier Traxx heeft een klimaatneutrale versie van haar diesel op de markt gebracht onder de naam Traxx Zero. Door een efficiëntere verbranding reduceert de brandstof het verbruik en bijbehorende CO2-uitstoot van dieselmotoren. De resterende CO2-emissies worden gecompenseerd door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten. Dit levert een klimaatneutrale diesel op waarmee voertuigen netto geen koolstofdioxide meer uitstoten. De brandstof is binnenkort ook verkrijgbaar bij tankstations.

Voor veel bedrijven is hun wagen- of machinepark de grootste energieverbruiker en dus ook de grootste bron van CO2-uitstoot. “Ondernemers zijn zich bewust van hun rol in de klimaatverandering, maar voor de bedrijfsvoering zijn vrachtwagens en machines vaak onmisbaar”, aldus het bedrijf dat Traxx op de markt brengt.

Duurzame energie

Met de brandstof lopen dieselmotoren zuiniger, waardoor ook de uitstoot afneemt. Er blijft echter altijd een bepaalde restemissie over, die wordt aangepakt door investeringen in andere vormen van duurzame energie zoals windmolens. Met het positieve effect dat hierdoor ontstaat, wordt dan de eigen resterende uitstoot geneutraliseerd.

Voor de compensatie is Traxx een samenwerking aangegaan met de Climate Neutral Group, marktleider in de Benelux voor reductie en compensatie van CO2-uitstoot. Deze groep selecteert klimaatprojecten die gegarandeerd elders de CO2 reduceren. De controle en verificatie van deze projecten gebeurt door onafhankelijke partijen.

Tankstations

Na afloop van elk kalenderjaar stelt Climate Neutral Group certificaten op voor Traxx Zero-gebruikers, als bewijs van de hoeveelheid gecompenseerde koolstofdioxide. Vooral in de bouw en infrasector, in het transport en bij groenvoorzieningsbedrijven is er interesse voor een klimaatneutrale brandstof. “Maar ook een loonbedrijf heeft zich al als klant gemeld. Ook is de duurzame brandstof binnenkort op tankstations verkrijgbaar”, aldus productmanager Bart de Keuster.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Traxx brengt nieuwe klimaatneutrale brandstof op de markt | TankPro.nl

Traxx brengt nieuwe klimaatneutrale brandstof op de markt

Brandstofleverancier Traxx heeft een klimaatneutrale versie van haar diesel op de markt gebracht onder de naam Traxx Zero. Door een efficiëntere verbranding reduceert de brandstof het verbruik en bijbehorende CO2-uitstoot van dieselmotoren. De resterende CO2-emissies worden gecompenseerd door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten. Dit levert een klimaatneutrale diesel op waarmee voertuigen netto geen koolstofdioxide meer uitstoten. De brandstof is binnenkort ook verkrijgbaar bij tankstations.

Voor veel bedrijven is hun wagen- of machinepark de grootste energieverbruiker en dus ook de grootste bron van CO2-uitstoot. “Ondernemers zijn zich bewust van hun rol in de klimaatverandering, maar voor de bedrijfsvoering zijn vrachtwagens en machines vaak onmisbaar”, aldus het bedrijf dat Traxx op de markt brengt.

Duurzame energie

Met de brandstof lopen dieselmotoren zuiniger, waardoor ook de uitstoot afneemt. Er blijft echter altijd een bepaalde restemissie over, die wordt aangepakt door investeringen in andere vormen van duurzame energie zoals windmolens. Met het positieve effect dat hierdoor ontstaat, wordt dan de eigen resterende uitstoot geneutraliseerd.

Voor de compensatie is Traxx een samenwerking aangegaan met de Climate Neutral Group, marktleider in de Benelux voor reductie en compensatie van CO2-uitstoot. Deze groep selecteert klimaatprojecten die gegarandeerd elders de CO2 reduceren. De controle en verificatie van deze projecten gebeurt door onafhankelijke partijen.

Tankstations

Na afloop van elk kalenderjaar stelt Climate Neutral Group certificaten op voor Traxx Zero-gebruikers, als bewijs van de hoeveelheid gecompenseerde koolstofdioxide. Vooral in de bouw en infrasector, in het transport en bij groenvoorzieningsbedrijven is er interesse voor een klimaatneutrale brandstof. “Maar ook een loonbedrijf heeft zich al als klant gemeld. Ook is de duurzame brandstof binnenkort op tankstations verkrijgbaar”, aldus productmanager Bart de Keuster.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.