Kuwait Petroleum plaatst laadpalen bij Belgische stations

Bij Q8-stations in België komen laadpalen. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met energieproducent EDF Luminus. Mede door de plaatsing bij locaties van de Koeweitse oliemaatschappij moet een internationaal netwerk ontstaan van laadfaciliteiten voor elektrische auto’s. Het gaat om achttien laadpalen die onderdeel uitmaken van een netwerk van driehonderd laadfaciliteiten. Het energieconcern heeft voor zover bekend geen plannen om in Nederland e-palen te plaatsen.

In de loop van volgend jaar worden achttien snellaadstations met elk twee snelladers langs de Belgische autowegen en autosnelwegen geplaatst. Het laadvermogen van deze nieuwe faciliteiten bedraagt 50 kW. Hiermee kan een batterij in dertig minuten voor tachtig procent worden opgeladen.

Europese Commissie

De laadstations zijn van de nieuwste generatie, waardoor het makkelijker moet worden om de elektrische auto in te pluggen. Ze beschikken namelijk over multi-standaard stekkers, zodat alle gangbare stekkervoertuigen toegang hebben tot de snellaadinfrastructuur.

De overeenkomst tussen beide partijen is onderdeel van het Unit-E-project, dat mede door de Europese Commissie en autofabrikanten Renault, Nissan en BMW gefinancierd wordt. De plaatsing van de laadfaciliteiten moet elektrisch rijden aantrekkelijker maken.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kuwait Petroleum plaatst laadpalen bij Belgische stations | TankPro.nl

Kuwait Petroleum plaatst laadpalen bij Belgische stations

Bij Q8-stations in België komen laadpalen. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met energieproducent EDF Luminus. Mede door de plaatsing bij locaties van de Koeweitse oliemaatschappij moet een internationaal netwerk ontstaan van laadfaciliteiten voor elektrische auto’s. Het gaat om achttien laadpalen die onderdeel uitmaken van een netwerk van driehonderd laadfaciliteiten. Het energieconcern heeft voor zover bekend geen plannen om in Nederland e-palen te plaatsen.

In de loop van volgend jaar worden achttien snellaadstations met elk twee snelladers langs de Belgische autowegen en autosnelwegen geplaatst. Het laadvermogen van deze nieuwe faciliteiten bedraagt 50 kW. Hiermee kan een batterij in dertig minuten voor tachtig procent worden opgeladen.

Europese Commissie

De laadstations zijn van de nieuwste generatie, waardoor het makkelijker moet worden om de elektrische auto in te pluggen. Ze beschikken namelijk over multi-standaard stekkers, zodat alle gangbare stekkervoertuigen toegang hebben tot de snellaadinfrastructuur.

De overeenkomst tussen beide partijen is onderdeel van het Unit-E-project, dat mede door de Europese Commissie en autofabrikanten Renault, Nissan en BMW gefinancierd wordt. De plaatsing van de laadfaciliteiten moet elektrisch rijden aantrekkelijker maken.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.