Branchevereniging Nove richt nieuwe sectie op voor gashandel

De belangenvereniging voor energiehandelaren Nove roept volgende week een nieuwe sectie in het leven. Dit onderdeel richt zich volledig op bedrijven die actief zijn in de gassenmarkt. De eerste voorzitter wordt Norbert Romijn, general manager van propaanleverancier Rijngas.

Volgens het bestuur van Nove wordt gas steeds belangrijker voor transport en andere toepassingen. De brancheorganisatie merkt ook dat steeds meer van haar leden handelen in één of meerdere gassoorten of van plan zijn dit te doen. Het gaat hierbij vooral om cng, groengas, lng, lpg en waterstof.

Doelen

Doelen van de nieuwe sectie zijn de ontwikkeling van een kenniscentrum en -netwerk, actief betrokken zijn bij overleg in de landelijke politiek over de energietransitie, ondersteuning bieden aan leden en een bijdrage leveren aan de totstandkoming van wettelijke regelgeving.

Tijdens de oprichtingsbijeenkomst op woensdag 17 februari wordt gesproken over welke thema’s voor de leden het meest relevant zijn. Ook zoekt Nove nog naar bestuursleden die de verschillende gasactiviteiten kunnen en willen vertegenwoordigen. Tevens wil de vereniging nieuwe leden gaan werven onder bedrijven die actief zijn op dit terrein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.