Klanten tanken water in plaats van diesel bij Belgische Q8

Bij een Q8-locatie in België is water in de dieseltank gesijpeld. Daardoor hebben enkele klanten per ongeluk water in hun tank gekregen toen ze hun auto volgooiden, hetgeen voor duizenden euro’s schade veroorzaakte aan de voertuigen. De oliemaatschappij heeft inmiddels aangegeven de schade te vergoeden.

Eén van de gedupeerde bestuurders kreeg dinsdag kort na het tanken de melding dat er water in zijn tank was gekomen. Hij dacht aanvankelijk dat het kwam door regenval, maar volgens de pechdienst was de hoeveelheid water te groot om regen als veroorzaker aan te wijzen.

Tankinstallatie

Al snel werd duidelijk dat de tankinstallatie bij het station in Kobbegem de boosdoener moest zijn. Door een fout bij de vestiging is bij een vijftal klanten water samen met de diesel uit het vulpistool gekomen.

Hoe het water precies in de dieseltank terecht is gekomen, is nog niet geheel duidelijk. Al laat een woordvoerder van Kuwait Petroleum weten dat het waarschijnlijk gaat om een lek in een reservoir. Nader onderzoek moet duidelijk maken wat er precies is voorgevallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.