Pomphouders: ’Als telers compensatie krijgen, dan wij ook’

Grenspomphouders zijn verbaasd dat er compensatie is voor misgelopen omzet bij telers vanwege de Rusland-boycot, terwijl ze zelf geen schadevergoeding krijgen. Vrijdag werd duidelijk dat het kabinet met steunmaatregelen komt voor agrariërs die schade ondervinden doordat ze geen producten aan Rusland kunnen verkopen. Maar pomphouders vinden ook dat ze steun verdienen.

”We vinden het uiteraard goed dat de agrarische bedrijven worden gesteund. Ze ondervinden immers de gevolgen van een politiek besluit”, zegt de Limburgse tankstation-ondernemer Lisenka van Oppen. ”Maar dat is voor de grenspomphouders ook het geval.” Ze doelt daarmee op de misgelopen omzet, omdat veel autorijders in het buitenland tanken vanwege het prijsverschil.

Rechtszaak

Dat de steun aan pomphouders er op korte termijn komt, lijkt onwaarschijnlijk. Eerder al heeft het kabinet ’nee’ gezegd tegen diverse verzoeken voor compensatie. Ook accijnsverlaging zit er voorlopig niet in. Sterker nog, voor komende jaarwisseling staat de inflatiecorrectie op accijnzen alweer op het programma. Bovendien worden de heffingen op tabak nog eens extra verhoogd.

Daarom hebben brancheorganisaties besloten om naar de rechter te stappen. Bovag en Beta trekken hierin gezamenlijk op. Ze eisen namens de gedupeerde ondernemers schadevergoeding, omdat steeds meer weggebruikers de grens overgaan om in België en Duitsland de tank vol te gooien.

Lees ook: Belgische oliebedrijven vrezen accijnsverhoging op diesel

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pomphouders: ’Als telers compensatie krijgen, dan wij ook’ | TankPro.nl

Pomphouders: ’Als telers compensatie krijgen, dan wij ook’

Grenspomphouders zijn verbaasd dat er compensatie is voor misgelopen omzet bij telers vanwege de Rusland-boycot, terwijl ze zelf geen schadevergoeding krijgen. Vrijdag werd duidelijk dat het kabinet met steunmaatregelen komt voor agrariërs die schade ondervinden doordat ze geen producten aan Rusland kunnen verkopen. Maar pomphouders vinden ook dat ze steun verdienen.

”We vinden het uiteraard goed dat de agrarische bedrijven worden gesteund. Ze ondervinden immers de gevolgen van een politiek besluit”, zegt de Limburgse tankstation-ondernemer Lisenka van Oppen. ”Maar dat is voor de grenspomphouders ook het geval.” Ze doelt daarmee op de misgelopen omzet, omdat veel autorijders in het buitenland tanken vanwege het prijsverschil.

Rechtszaak

Dat de steun aan pomphouders er op korte termijn komt, lijkt onwaarschijnlijk. Eerder al heeft het kabinet ’nee’ gezegd tegen diverse verzoeken voor compensatie. Ook accijnsverlaging zit er voorlopig niet in. Sterker nog, voor komende jaarwisseling staat de inflatiecorrectie op accijnzen alweer op het programma. Bovendien worden de heffingen op tabak nog eens extra verhoogd.

Daarom hebben brancheorganisaties besloten om naar de rechter te stappen. Bovag en Beta trekken hierin gezamenlijk op. Ze eisen namens de gedupeerde ondernemers schadevergoeding, omdat steeds meer weggebruikers de grens overgaan om in België en Duitsland de tank vol te gooien.

Lees ook: Belgische oliebedrijven vrezen accijnsverhoging op diesel

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.