Hymove waterstof

Ook Rotterdam gaat voor een waterstof tankstation

Rotterdam krijgt in de tweede helft van 2013 een openbaar waterstof tankstation. Het is daarmee na Arnhem de tweede stad in Nederland die waterstof kan aanbieden.

Rotterdam zit als het ware bovenop waterstof. Zo werd in februari van dit jaar de waterstoffabriek van Air Products geopend in Rotterdam die vooralsnog voor de industrie levert maar zodra waterstof als brandstof voor het verkeer populair wordt, kan de fabriek hier direct op inspelen.

Vanzelfsprekend

De vestiging van een waterstof tankstation in de havenstad is dan ook vanzelfsprekend. Rotterdam werkt eveneens mee aan een project van de Europese Unie. Air Liquide investeert in, en werkt mee aan de installatie en ingebruikname van het waterstoftankstation. Het bedrijf start ook in andere Europese landen met waterstoftankstations.

Met een distributiecapaciteit van vijftig volle tanks per dag gaat dit tankstation voertuigen op brandstofcellen voorzien op 350 en 700 bar.Een volle tank verschaft deze voertuigen een actieradius van 500 à 600 kilometer.

Arnhem

In Arnhem is men al langer bekend met waterstof als brandstof. Daar is de mogelijkheid om waterstof te tanken ondergebracht onder het AVIA tankstation aan de Van Oldenbarneveldstraat. de bedoeling is dat dat tawaterstof tankstaion zal worden verplaatst naar de niewe locatie  van VéBé van Steijn aan de Westervoortsedijk in Arnhem. Maar daar is voorlopig nog geen geld voor.

Om het rijden op waterstof verder te helpen, werd vorige maand de werkgroep ‘Waterstof Automotive’ in het leven geroepen. Oprichters van de werkgroep zijn Het Platform Elektrische Mobiliteit (PEM) van RAI Vereniging, de Nederlandse Waterstof Vereniging (NWV)/DutchHy en het ministerie van I&M.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.