politie, arrestatie, dief

Boze pomphouders gaan bij benzinedief op bezoek

politie, arrestatie, dief

Drie pomphouders uit Winterswijk hebben persoonlijk een bezoekje afgelegd bij een notoire benzinedief in Haaksbergen. De drie belden bij de man thuis aan die de bewuste pomphouders al meermalen had benadeeld om zonder te betalen te tanken. Toen ze de benzinedief confronteerden met 325 euro aan openstaande rekeningen, schrok deze hier zo van dat hij direct contant betaalde.

De benzinedief was geen onbekende bij de pomphouders. Hij had er verschillende keren getankt zonder hiervoor te betalen. Zijn auto droeg een vals kenteken. Hierdoor moet de dief zich veilig hebben gevoeld maar hij had kennelijk niet gerekend op de creativiteit en de doortastendheid van de pomphouders.

Adres

Ze wisten het adres van de man te achterhalen en gingen met drie man sterk naar zijn woning in Haaksbergen om het openstaande bedrag op te eisen. Daarvoor hadden ze nog wel even de politie ingelicht.

Volgens pomphouder Henk Mennink van het Shell-tankstation in Winterswijk was de benzine dief volledig verrast door het onverwachte bezoek: “Die vent was helemaal perplex. Dit had hij natuurlijk nooit verwacht. Bij dit soort zaken wisselen we onderling altijd gegevens uit. Waaronder beelden van de beveiligingscamera’s. Een van ons herkende hem omdat diezelfde vent anderhalf jaar geleden bij hem ook al eens had toegeslagen. Hij wist nog om wie het ging en toen zijn mijn broer Hans en de twee collega’s naar Haaksbergen gereden”, zegt hij in de Telegraaf.

Huiszoeking

Bij huiszoeking troffen agenten gestolen kentekenplaten aan, waarop de man werd aangehouden. Onderzocht wordt nu of de benzinedief meer op zijn kerfstok heeft. Pomphouder Mennink: “Hij had die kentekens van Duitse auto’s in Winterswijk en Enschede gestolen. Het is dus niet zo dat hij zomaar in een opwelling heeft gehandeld. Hij heeft er echt moeite voor moeten doen. Wie weet waar hij dus nog meer heeft toegeslagen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Boze pomphouders gaan bij benzinedief op bezoek”

Rob van Gestel|30.11.12|09:05

Heel goed dat dit soort acties in het nieuws komen. Zo geven we tenminste tegengas tegen deze criminelen. Er moeten vaker van dit soort berichten in de media komen om die beroepsgroep te laten weten dat wij ook actief blijven.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.