Autogrill, Starbucks, AHtogo

Wegrestaurant met snellaadpaal serieuze concurrent tankstation

Autogrill, Starbucks, AHtogo

Autogrill Nederland gaat op 18 plaatsen bij hotels en restaurants aan de snelweg laadpalen installeren voor elektrische auto’s. Op 12 locaties zullen snellaadpalen komen en op de overige 6 plaatsen laadpalen met een normale capaciteit. Autogrill doet dit in samenwerking met The New Motion en Nissan. De bedoeling is dat op korte termijn het netwerk wordt uitgebreid tot 60 locaties. Daarmee lijkt Autogrill een serieuze concurrent van het tankstation te worden.

Autogrill investeerde dit jaar flink in de verdere uitbouw van serviceplaatsen voor automobilisten. Zo werd onder meer de eerste Starbucks Store (koffie) langs de snelweg in Nederland geopend maar kwam ook Albert Heijn To Go keerde terug aan de snelweg. Ook werd geïnvesteerd in nieuwe Domino’s Pizza- en Burger King restaurants. Nu gaat Autogrill, samen met The New Motion en Nissan, nog een stap verder door elektrische laadstations te introduceren op al haar snelwegsites. Daarmee komt Autogrill akelig dicht bij het voorzieningenniveau (tanken, eten, shoppen) van tankstations.

‘Kopje Thee’

De laadpunten bij de Autogrill-vestigingen maken deel uit van het “love to load netwerk”. Dit is het landelijk netwerk van normale laders (lolo smart) en snelladers (lolo fast forward), dat is opgezet door The New Motion en waarbij verschillende partners, waaronder Nissan en Liander, zijn aangesloten. Het doel van “love to load” is om ervoor te zorgen dat er een goede landelijke beschikbaarheid van intelligente laadpunten en snelladers komt. Op korte termijn wil The New Motion het netwerk tot zestig nieuwe snelladers uitbreiden.

De snelladers, die op twaalf locaties komen, zijn uitgerust met CHAdeMo-aansluitingen. CHAdeMO is Japans, en betekent “Wat dacht je van een kopje thee?”. Met deze knipoog geeft Nissan aan dat laden via dit systeem net zolang duurt als een kopje thee drinken. De meeste elektrische wagens zijn zo binnen de dertig minuten opgeladen.

Variëteit

Doelstelling van Autogrill is meer kwaliteit en variëteit te brengen in het aanbod op en langs de Nederlandse snelwegen met vernieuwde eigen en franchise merken.

Mario Orinx, General Manager bij Autogrill België en Nederland, is alvast opgetogen: “Wij zijn ontzettend trots om te kunnen samenwerken met The New Motion en om samen met hen het netwerk van elektrische laadstations verder uit te breiden in Nederland. Wij geloven erg sterk in de toekomst van deze technologie, en tegelijk willen wij zo ook een ecologisch steentje bijdragen aan de mobiliteit van morgen.

Autogrill

Autogrill is wereldwijd de nummer één in food & beverage en retaildiensten voor reizigers. In Nederland beschikt de groep over verschillende hotels en restaurants langs autosnelwegen. HMS Host, het Amerikaanse filiaal van Autogrill, baat op de luchthaven van Shiphol verschillende merken uit, waaronder Starbucks. Autogrill Group is actief in 35 landen en beschikt over meer dan 5.300 verkooppunten in meer dan 1200 locaties en telt 62.800 medewerkers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.