Pompkracht van het jaar is vooral zichzelf

Gerda Rietveld (44) uit Amersfoort is pompkracht van het jaar 2011 geworden. Gerda heeft gewonnen omdat zij uit 70 kandidaten de hoogste gemiddelde score (9) heeft behaald van verschillende pomphouders. De prijs, een hotelovernachting met diner, is uitgereikt door organisator Pompkracht: het uitzendbureau voor tankstations.

Om de prijs binnen te slepen heeft Gerda niet eens iets anders hoeven te doen als normaal. ‘Ik ben van mezelf al beleefd en klantgericht. Dat weten de mensen en dus ook de pomphouders te waarderen. ”

Opsteker

Aanvankelijk werkte Gerda als vaste medewerker van een Shell tankstation. “Maar daar moest ik na vier jaar vertrekken omdat ze me geen vaste aanstelling konden aanbieden. Dat ik nu deze prijs win, is voor mij een enorme opsteker en toch wel een beetje genoegdoening ten opzichte van mijn oude werkgever.”

Divers

Gerda werkt nu bijna een jaar als uitzendkracht en zegt eigenlijk geen vaste baan meer te ambiĆ«ren. “Dit werk is zo divers. Je staat dan weer in een BP-tanktation en dan weer bij een Shell of Esso achter de balie. En je kunt genoeg uren maken. Dat houdt wel in dat je flexibel moet zijn. Maar de aandacht voor de klant is op welke plek je ook werkt precies hetzelfde. Het moet een beetje in je zitten.”

Beoordeeld

Gerda is net als alle andere uitzendkrachten van Pompkracht door de pomphouders beoordeeld op netheid, kennis van zaken, veiligheid en met name houding en motivatie. Pompkracht laat al haar uitzendkrachten door de pomphouder zelf evalueren. Deze evaluatie wordt gebruikt voor de uitverkiezingĀ  van de Pompkracht Award.

Directeur Hendrik Witteveen wil de Pompkracht Award voortaan ieder kwartaal gaan uitreiken. “Het is een goede stimulans voor onze werknemers om het beste uit jezelf te halen.”

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.