Tankenzonderbetalen.nl wellicht van OM naar politie

AMSTERDAM – Exterieur van de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam. ANP KOEN VAN WEEL

De website tegen benzinediefstal http://www.tankenzonderbetalen.nl/ wordt naar alle waarschijnlijkheid overgenomen door de politie. Dat is althans de verwachting van Ernst Koelman van het Openbaar Ministerie dat nu 6 jaar de supervisie over de website heeft. Begin november zijn er gesprekken tussen het Openbaar Ministerie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de politie over de overdracht.

Www.tankenzonderbetalen.nl  werd in 2004 online gezet als hulpmiddel voor pomphouders om benzinediefstal aan te pakken. Via de website kan gemakkelijk aangifte worden gedaan van doorrijders. Het Openbaar Ministerie stelde bij de lancering al dat het een tijdelijk initiatief betrof.

Koelman: “Wij van het Landelijk Parket Team Verkeer willen ook dat de website blijft bestaan, maar dan wel onder de noemer van de politie, waar het thuishoort.”

BOVAG

BOVAG Tankstations is nog niet geheel gerust dat www.tankenzonderbetalen.nl behouden blijft.  Volgens Jan Bessembinders zou het einde van de website benzinedieven juist weer in het zadel helpen: “Maandelijks wordt 600 tot 700 keer aangifte gedaan door pomphouders op tankenzonderbetalen.nl. De website levert al jaren een enorme database waar politie en justitie uit kunnen putten. Doorrijders zijn vaak ook betrokken bij andere criminele zaken. Daar kan justitie haar voordeel mee doen.”

“Als je hiermee stopt gooi je al die informatie weg en geef je een verkeerd signaal af. Het Openbaar Ministerie moet een manier vinden om op enigerlei wijze met gecentraliseerde aangiften door te gaan.”

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.