‘Oplaad-wegenwacht’ voor gestrande elektrische wagens

De Belgische wegenwacht VAB komt met een speciaal uitgeruste auto die elektrische wagens die zijn gestrand ter plekke kan opladen. Het speciale interventievoertuig, een Europese primeur, is in België gebouwd en zal in eerste instantie in de regio Antwerpen worden ingezet, zo meldt de Standaard.

Angst

VAB vindt dat de onzekerheid die bestaat over de actieradius van de batterijen van elektrische voertuigen geen hinderpaal meer mag vormen voor de introductie van elektrische voertuigen.

Voor veel geïnteresseerden in elektrisch rijden is de angst om stil te komen staan vaak een belemmering voor de aanschaf van een elektrische auto.

Accu’s

Het nieuwe gespecialiseerde interventievoertuig van VAB  kan de accu’s van gestrande elektrische voertuigen in een minimum van tijd (tien keer sneller dan bij het klassieke laadproces) opnieuw opladen.

Zo kan het voertuig minstens 25 kilometer doorrijden, tot een plaats waar een volledige oplaadbeurt kan gebeuren.

Aardgas

Het interventievoertuig rijdt zelf op aardgas en heeft een batterijpack aan boord dat voldoende energie levert voor de pechverhelping van vier elektrische wagens. Daarnaast beschikt het ook over een hybride stroomaggregaat op koolzaadolie, om het batterijpack indien nodig op te laden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.