benzineprijs

Prijzen aan de benzinepomp dalen langzaam

benzineprijs

Onrust op de beurzen en een grote angst voor een hernieuwde recessie, leiden ertoe dat de olie-prijzen en daarmee indirect de prijzen aan de pomp steeds verder dalen. Nu is de adviesprijs van een liter euro 95 € 1,703. Op 21 juli was dat nog € 1,735.

De prijsdaling aan de pomp loopt nog verre van synchroon met de daling van de olie-prijzen die in dezelfde periode met 15% hard achteruit ging. In tegenstelling tot prijsstijgingen werkt er op een prijsdaling van olie een vertragingsmechanisme ten opzichte van de benzinepomp.

Dalen

De verwachting is wel dat de komende weken de benzine-prijzen verder zullen dalen met ongeveer 5 tot 7 eurocent. Dat zegt althans zegt Paul van Selms van United Consumers : “De prijs aan de pomp is afhankelijk van de olieprijs. Die is in een week tijd met tien dollar gedaald.”

“Dat moet je gaan merken bij het tanken. Vanwege de crisis is er minder vraag naar olie en dat drukt de prijs. Als er een dubbele dip aankomt, kan het nog weleens verder dalen”, laat hij in de Telegraaf optekenen.

Btw

Van belang is echter wel dat andere factoren die een direct effect kunnen hebben op de benzine-prijs stabiel blijven. Dan gaat het om raffinagecapaciteit, valutaschommelingen en eventuele onrust op de oliemarkt.

“En de prijs van een liter benzine bestaat voor het grootste deel, ongeveer tweederde, uit belastingen en btw”, benadrukt Van Selms.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Prijzen aan de benzinepomp dalen langzaam”

P.v.d.Vleuten|13.08.11|10:14

Goede morgen,
Mijn vraag is,
Gaat de brandstofprijs van DIESEL dan ook verder omlaag ??
Vr gr
P.v.d.Vleuten

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.