suv

Amerikaanse autofabrikant kiest voor zuiniger benzine-auto

Amerikaanse autofabrikanten gaan massaal inzetten op de bouw van lichte auto’s met zuinige verbrandingsmotoren. Hiermee willen ze tegemoet komen aan de eis van de overheid om per 2025 het gemiddelde verbruik van auto’s met 53% te reduceren.

Volgens de autofabrikanten heeft het weinig zin om op grote schaal verder te gaan met de ontwikkeling van hybride en elektrische voertuigen omdat de consument hier simpelweg niet warm voor loopt.

De Amerikaanse autorijder is amper uit zijn benzine-auto te krijgen, is de veronderstelling.

Europa

Met de koers volgen de VS de tendens die al langer in Europa geldt: compactere motoren, modernere technieken en lichtere auto’s.

De grootste slag kan worden gemaakt met SUV’s en trucks, die in Amerika een groot deel van de markt domineren. De beoogde brandstofbesparing lijkt in dit deel van de markt relatief eenvoudig.

Ford

Zo heeft Ford al laten weten dat het een optie is om de zware V8-motoren in de populaire F-150 pick-up truck te vervangen door viercilinder Ecoboost motoren, relatief kleine motoren met een turbo. Hiermee moet een besparing van 53% eenvoudig te realiseren zijn, denkt Ford.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.