tesco, tankstation, auto's

Pomphouders UK dupe van brandstofoorlog supermarkten

In het Verenigd Koninkrijk woedt een brandstofoorlog onder supermarkten. Nu de olieprijs zakt, verlagen de supermarkten massaal de prijzen voor benzine. De pomphouders, die niet zo kunnen stunten met de prijzen, zijn hiervan de dupe.

In het Verenigd Koninkrijk hebben veel grote supermarktketens als Asda, Sainsbury’s en Tesco benzinestations bij hun supermarkt. Omdat benzine slechts een bijproduct is voor de supermarkten en zij niet afhankelijk zijn van de verkoop van brandstof, kunnen zij grotere kortingen geven dan pomphouders.

Supermarkt

Zo biedt Sainsbury’s 10 pence (ongeveer 11 eurocent) korting per liter als er 60 pond (67 euro) uitgegeven wordt in de supermarkt. Bij Tesco krijgen klanten vijf pence (6 eurocent) korting per liter als ze in de supermarkt voor 50 (56 euro) pond of meer besteden.

Woordvoerder Andrew Howard van de Automobile Association (AA), de Engelse tegenhanger van de ANWB, zegt dat ook tankstations in het Verenigd Koninkrijk hun prijzen iets verlagen, als dat mogelijk is. “Pomphouders hebben echter niet dezelfde mogelijkheden om de prijzen te verlagen als supermarkten, die veel meer verkopen dan alleen brandstof.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pomphouders UK dupe van brandstofoorlog supermarkten | TankPro.nl
tesco, tankstation, auto's

Pomphouders UK dupe van brandstofoorlog supermarkten

In het Verenigd Koninkrijk woedt een brandstofoorlog onder supermarkten. Nu de olieprijs zakt, verlagen de supermarkten massaal de prijzen voor benzine. De pomphouders, die niet zo kunnen stunten met de prijzen, zijn hiervan de dupe.

In het Verenigd Koninkrijk hebben veel grote supermarktketens als Asda, Sainsbury’s en Tesco benzinestations bij hun supermarkt. Omdat benzine slechts een bijproduct is voor de supermarkten en zij niet afhankelijk zijn van de verkoop van brandstof, kunnen zij grotere kortingen geven dan pomphouders.

Supermarkt

Zo biedt Sainsbury’s 10 pence (ongeveer 11 eurocent) korting per liter als er 60 pond (67 euro) uitgegeven wordt in de supermarkt. Bij Tesco krijgen klanten vijf pence (6 eurocent) korting per liter als ze in de supermarkt voor 50 (56 euro) pond of meer besteden.

Woordvoerder Andrew Howard van de Automobile Association (AA), de Engelse tegenhanger van de ANWB, zegt dat ook tankstations in het Verenigd Koninkrijk hun prijzen iets verlagen, als dat mogelijk is. “Pomphouders hebben echter niet dezelfde mogelijkheden om de prijzen te verlagen als supermarkten, die veel meer verkopen dan alleen brandstof.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.