Bedrijven kopen vaker hybride auto’s, minder diesels

Bedrijven schaffen steeds vaker hybride auto’s aan. Het aantal hybrides bij bedrijven nam vorig jaar met 36 procent toe. Daarmee kwam het aantal hybride auto’s uit op bijna 32.000. Het aantal verkochte diesel-auto’s neemt af.

Behalve hybride auto’s kochten bedrijven ook vaker benzine- en elektrische auto’s. De verkoop van auto’s op diesel en LPG nam vorig jaar af met respectievelijk 6 en 21 procent.

Trend

Volgens het CBS is er een trend te zien naar zuinige, lichte en kleine auto’s. Bedrijven kiezen bij aankoop van een nieuwe auto vaker voor een zuinig model vanwege fiscale voordelen, zoals vrijstelling van BPM en lagere bijtelling.

In totaal nam het aantal personenauto’s van bedrijven vorig jaar af met 1,6 procent. Het is het tweede jaar op rij dat het aantal afneemt. Op 1 januari stonden er ruim 859.000 personenauto’s op naam van bedrijven. Dat is 1,6 procent minder dan in 2009. Toen waren het er nog bijna 909.000.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bedrijven kopen vaker hybride auto’s, minder diesels | TankPro.nl

Bedrijven kopen vaker hybride auto’s, minder diesels

Bedrijven schaffen steeds vaker hybride auto’s aan. Het aantal hybrides bij bedrijven nam vorig jaar met 36 procent toe. Daarmee kwam het aantal hybride auto’s uit op bijna 32.000. Het aantal verkochte diesel-auto’s neemt af.

Behalve hybride auto’s kochten bedrijven ook vaker benzine- en elektrische auto’s. De verkoop van auto’s op diesel en LPG nam vorig jaar af met respectievelijk 6 en 21 procent.

Trend

Volgens het CBS is er een trend te zien naar zuinige, lichte en kleine auto’s. Bedrijven kiezen bij aankoop van een nieuwe auto vaker voor een zuinig model vanwege fiscale voordelen, zoals vrijstelling van BPM en lagere bijtelling.

In totaal nam het aantal personenauto’s van bedrijven vorig jaar af met 1,6 procent. Het is het tweede jaar op rij dat het aantal afneemt. Op 1 januari stonden er ruim 859.000 personenauto’s op naam van bedrijven. Dat is 1,6 procent minder dan in 2009. Toen waren het er nog bijna 909.000.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.