minister, Jan Kees de Jager, Financiën

Minister de Jager wil brandstofaccijns niet verlagen

Minister van Financiën Jan Kees de Jager wil de brandstofaccijns niet verlagen. Volgens de minister zou dit geen enkel effect hebben. Hij meldde dit tijdens een bijeenkomst van de Commerciële Club Friesland.

Het was een reactie op een oproep van brancheorganisatie Bovag richting het kabinet. Bovag vroeg het kabinet een Brits systeem over te nemen. Hierbij zouden accijnsschommelingen de benzineprijs kunnen stabiliseren.

Benzineprijs

“We gaan de hogere prijzen van de Arabieren niet subsidiëren. Wat we ook doen, het voordeel komt altijd bij hen terecht”, zo zegt de minister in het Brabants Dagblad.

Volgens de minister wordt de benzineprijs bovendien niet bepaald door de accijnzen, maar door de vraag vanuit de wereldhandel. Ook zou verlaging van de accijns tot een verhoging van de inkomstenbelasting leiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.