CNG, aadrgas, vulpunt, benzinepomp, tankstation

DATS24 opent commercieel CNG-pompstation in België

CNG, aadrgas, vulpunt, benzinepomp, tankstation

De Belgische pompstationketen DATS24 heeft het eerste commerciële CNG-pompstation geopend in het Belgische Halle. CNG betreft gecomprimeerd aardgas en is daardoor onder meer schoner, goedkoper en beter voor de motor in vergelijking met traditionele brandstoffen.

Volgens Luc Rogge, directeur-generaal van de Colruyt-Groep (waar DATS24 deel van uit maakt), is de opening van het CNG-pompstation in Halle tevens het startsein voor de uitbouw van een landelijk netwerk.

Aardgaspompen

Onder meer in Anderlecht, Ninove en de haven van Antwerpen zullen de komende tijd nieuwe CNG-pompstations verrijzen. Daarnaast werkt de tankstationketen aan de ontwikkeling van aardgaspompen bij 25 stations van DATS24.

Breed gebruik

CNG is geschikt voor een breed gebruik. Zowel personenwagens als bestelwagens en vrachtwagens en bussen kunnen op CNG rijden. Omdat er echter nog geen pompstations voor CNG waren, beschikten deze wagens vaak ook over een benzinetank. Met DATS24 komt daar verandering in, zo meldt Editiepajot.

In Nederland staan al een aantal CNG-tankstations, onder meer in Den Haag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.