BP kantoor, explosiebestendig, olieraffinaderij

Explosiebestendig hoofdkantoor voor BP in Rotterdam

BP kantoor, explosiebestendig, olieraffinaderij

ROTTERDAM – Het nieuwe hoofdkantoor van BP in de Rotterdamse Europort wordt explosiebestendig. Dankzij de constructie en de bijzondere vorm zullen de ruim 300 werknemers er vanaf mei 2011 veilig kunnen werken.

Het halfronde kantoor staat vlakbij de olieraffinaderij van BP en is tegen een duin aan gebouwd. Die duin vangt de eerste klap van een eventuele explosie op, waarna de druk over het dak van het gebouw heen rolt.

Ook de andere kant van het kantoor is voorzien van explosiebestendig glas.

Texas

In maart 2003 kwamen vijftien mensen om het leven bij een explosie op een BP-olieraffinaderij in Texas. Naar aanleiding van die ramp heeft BP de eisen voor de raffinaderijen aangescherpt. De architect kreeg de opdracht het kantoor in Rotterdam explosiebestendig te maken.

Bekijk hier beelden van het nieuwe hoofdkantoor en de plannen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.