Olieprijsstijgingen werken aan de pomp sneller door in de benzineprijs dan olieprijsdalingen en dat leidt tot extra kosten voor de consument. Dit stelt de Autoriteit Consument & Markt na onderzoek. Volgens de ACM kan dit onder meer liggen aan stilzwijgende afspraken die tussen pomphouders zijn gemaakt. Brancheorganisatie BOVAG spreekt de suggestie met klem tegen.
'weinig speelruimte'

BOVAG: ‘Tussen pomphouders géén afspraken over prijzen aan de pomp’

Volgens de ACM kan prijstransparantie worden vergroot door pomphouders te verplichten om hun benzineprijzen automatisch digitaal te openbaren via een API. Foto: ProMedia, 2024

Olieprijsstijgingen werken aan de pomp sneller door in de benzineprijs dan olieprijsdalingen en dat leidt tot extra kosten voor de consument. Dit stelt de Autoriteit Consument & Markt na onderzoek. Volgens de ACM kan dit onder meer liggen aan stilzwijgende afspraken die tussen pomphouders zijn gemaakt. BOVAG, de brancheorganisatie voor de tankstations en carwashbedrijven, spreekt de suggestie met klem tegen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BOVAG: ‘Tussen pomphouders géén afspraken over prijzen aan de pomp’ | TankPro.nl
Olieprijsstijgingen werken aan de pomp sneller door in de benzineprijs dan olieprijsdalingen en dat leidt tot extra kosten voor de consument. Dit stelt de Autoriteit Consument & Markt na onderzoek. Volgens de ACM kan dit onder meer liggen aan stilzwijgende afspraken die tussen pomphouders zijn gemaakt. Brancheorganisatie BOVAG spreekt de suggestie met klem tegen.
'weinig speelruimte'

BOVAG: ‘Tussen pomphouders géén afspraken over prijzen aan de pomp’

Volgens de ACM kan prijstransparantie worden vergroot door pomphouders te verplichten om hun benzineprijzen automatisch digitaal te openbaren via een API. Foto: ProMedia, 2024

Olieprijsstijgingen werken aan de pomp sneller door in de benzineprijs dan olieprijsdalingen en dat leidt tot extra kosten voor de consument. Dit stelt de Autoriteit Consument & Markt na onderzoek. Volgens de ACM kan dit onder meer liggen aan stilzwijgende afspraken die tussen pomphouders zijn gemaakt. BOVAG, de brancheorganisatie voor de tankstations en carwashbedrijven, spreekt de suggestie met klem tegen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.