AVIA Weghorst heeft aan de A.B. Nobellaan in Hoogezand, direct aan de op- en afrit ‘Hoogezand’ van de snelweg A7, een volgens eigen zeggen ‘revolutionair’ laadplein en tankstation geopend. Onder één luifel vinden bezoekers er alle brandstoffen en zes snelladers tot 400 kW.
'nieuwe standaard'

‘Revolutionair’ laadplein en tankstation AVIA Weghorst open bij A7 in Hoogezand

De nu geopende AVIA XPress in Hoogezand biedt onder één luifel een tankstation en AVIA Volt laadplein met snelladers met een laadvermogen tot 400 kW. Foto: AVIA Weghorst, 2024

AVIA Weghorst heeft aan de A.B. Nobellaan in Hoogezand, direct aan de op- en afrit ‘Hoogezand’ van de snelweg A7, een volgens eigen zeggen ‘revolutionair’ laadplein en tankstation geopend. Onder één met zonnepanelen uitgeruste luifel vinden bezoekers alle brandstoffen en zes snelladers met een vermogen tot 400 kW.

Het gebied vlakbij de snelweg A7 tussen de Groningse plaatsen Kolham en Hoogezand ziet steeds meer bedrijvigheid. Direct naast de recent geopende McDonald’s met McCafé en drive-thru en vlakbij de immense A7 Carwash, heeft AVIA Weghorst nu een groot tank- en laadstation geopend. Het bedrijf uit Enschede noemt de nieuwe AVIA XPress ‘revolutionair’, niet alleen door het brede aanbod aan fossiele en duurzame brandstoffen en laadfaciliteiten, maar vooral door de high-tech werking van de snelladers op de overdekte locatie. ‘Met de opening van een hypermodern AVIA Volt laadplein en AVIA XPress tankstation zetten we een nieuwe standaard voor duurzame mobiliteit’, zo laat AVIA Weghorst weten.

Indrukwekkend

Bezoekers vinden op de locatie aan de noordrand van Hoogezand een geheel overdekte AVIA XPress met een laadplein met zes laadpunten voor personenauto’s, bedrijfsbussen en bakwagens. Er kan hier volgens het bedrijf met een ‘indrukwekkende’ laadsnelheid tot 400 kW worden geladen. De laders zijn ontwikkeld door het Finse bedrijf Kempower waarmee AVIA Volt al langere tijd samenwerkt. Uniek aan de laadoplossing is volgens de initiatiefnemers de dynamische stroomverdeling waarmee het beschikbare vermogen over de voertuigen wordt verdeeld. De stroom wordt verdeeld naar behoefte (batterijstatus) en het laadvermogen van het voertuig. Wanneer de laadcapaciteit van een voertuig afneemt naarmate de batterij oplaadt, wijst het systeem het laadvermogen automatisch toe aan voertuigen die extra laadvermogen kunnen gebruiken. Door deze dynamische stroomverdeling kan volgens AVIA Volt ieder voertuig zo optimaal mogelijk naar de behoefte worden bediend.

Gebruikersinterface

Daarnaast hoeven ladende klanten niet bij de auto te blijven om de laadsessie te volgen. De laadpalen hebben een gebruikersinterface op het scherm inclusief QR-code. Hiermee kunnen de details van de laadsessie op de telefoon gevolgd worden. Deze toont de laadstatus, het laadvermogen en de totaal geladen kWh’s.
Ander opvallend kenmerk van het laadplein is het glazen dak van de luifel dat volledig bedekt is met zonnepanelen. De locatie is hierdoor zelfvoorzienend en stelt het laadplein in staat gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen.

Tankstation

Naast het laadplein is onder dezelfde luifel een onbemand tankstation gerealiseerd. Deze AVIA XPress locatie biedt naast zes opstelplaatsen voor personenauto’s ook twee truck-opstelplaatsen met high-speed pompen. Klanten hebben toegang tot reguliere brandstoffen als euro95, euro98, diesel en AdBlue. Daarnaast biedt het tankstation duurzame brandstof in de vorm van HVO100 en HVO20.

Belangrijke stap

“Wij zijn trots om samen met onze partner een nieuw publiek laadplein te mogen openen”, zegt head of sales Benelux Han Dix van Kempower. “Samen met AVIA Weghorst kunnen wij EV-rijders in Nederland voorzien van gebruiksvriendelijke DC-snellaadoplossingen.”

Leonie Kamp van AVIA Weghorst noemt het zojuist officieel geopende laad- en tankstation in Hoogezand een mooie toevoeging aan het netwerk. “De geïntegreerde faciliteiten markeren een belangrijke stap in onze visie om een toonaangevende rol te spelen in de transitie naar duurzame mobiliteit. Het biedt een naadloze ervaring voor zowel elektrische als conventionele voertuigen. Duurzaamheid en efficiëntie gaan hierbij hand in hand.”

Met de opening van de nieuwe tank- en laadlocatie op bedrijvenpark Rengers zal het bestaande AVIA-tankstation aan de Hoofdstraat in Hoogezand verdwijnen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.