Het Transferium Marsum, dat door TanQyou een paar kilometer buiten Leeuwarden wordt gerealiseerd, is bij een congres voor verkeerskundigen in de prijzen gevallen als ‘Meest Duurzame Mobiliteitshub’
'privaat gefinancierd'

Transferium Marsum van TanQyou ‘Meest Duurzame Mobiliteitshub’

TanQyou-directeur Marja Versleijen en oprichter Jan Harmen Akkerman zijn met het Transferium Marsum is de prijzen gevallen. Foto: TanQyou, 2023

Het Transferium Marsum, dat door TanQyou een paar kilometer buiten Leeuwarden wordt gerealiseerd, is bij een congres voor verkeerskundigen in de prijzen gevallen als ‘Meest Duurzame Mobiliteitshub’

De hub visie van TanQyou voor het transferium in Marsum in combinatie met wijkhubs in de Friese plaatsen Berlikum, Sint Annaparochie en Stiens werd in oktober door het kennisplatform CROW, in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, uit tien inzendingen geselecteerd als een van drie finalisten. “De jury was gecharmeerd van de wijze waarop een commerciële partij de invulling zoekt in een publiek private samenwerking”, aldus TanQyou-oprichter Jan Harmen Akkerman. “We zijn super trots dat we het beste commerciële initiatief van Nederland zijn, volledig privaat gefinancierd.”

Mobiliteit centraal

Volgens Akkerman zal een modern tankstation zich in de toekomst bevinden op een plek waar mobiliteit centraal staat. Al geruime tijd werkt TanQyou aan de ontwikkeling van mobiliteitshubs. Het bedrijf uit Heerenveen heeft momenteel drie wijkhubs in aanbouw en streeft ernaar om in 2025 even buiten Leeuwarden het eerste transferium te openen. Bij Transferium Marsum komen verschillende mobiliteitsstromen samen: openbaar vervoer stopt er, er zijn deelauto’s, -scooters en -fietsen aanwezig en er is een parkeerterrein met 360 parkeerplekken. Vanaf de parkeerplaats kan de bezoeker kiezen om verder te reizen met het openbaar vervoer of middels deelmobiliteit.

Bij Transferium Marsum kan ook fossiel en waterstof worden getankt en voor bezitters van een EV zullen er laadvoorzieningen zijn. Daarnaast zijn er onbemande pakketpunten voor het brengen en halen van post.

TanQyou is aanwezig op de komende Tankstation Vakbeurs 2023 die op 15 en 16 november in Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden. Bezoek is gratis, registreren kan hier.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Transferium Marsum van TanQyou ‘Meest Duurzame Mobiliteitshub’ | TankPro.nl
Het Transferium Marsum, dat door TanQyou een paar kilometer buiten Leeuwarden wordt gerealiseerd, is bij een congres voor verkeerskundigen in de prijzen gevallen als ‘Meest Duurzame Mobiliteitshub’
'privaat gefinancierd'

Transferium Marsum van TanQyou ‘Meest Duurzame Mobiliteitshub’

TanQyou-directeur Marja Versleijen en oprichter Jan Harmen Akkerman zijn met het Transferium Marsum is de prijzen gevallen. Foto: TanQyou, 2023

Het Transferium Marsum, dat door TanQyou een paar kilometer buiten Leeuwarden wordt gerealiseerd, is bij een congres voor verkeerskundigen in de prijzen gevallen als ‘Meest Duurzame Mobiliteitshub’

De hub visie van TanQyou voor het transferium in Marsum in combinatie met wijkhubs in de Friese plaatsen Berlikum, Sint Annaparochie en Stiens werd in oktober door het kennisplatform CROW, in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, uit tien inzendingen geselecteerd als een van drie finalisten. “De jury was gecharmeerd van de wijze waarop een commerciële partij de invulling zoekt in een publiek private samenwerking”, aldus TanQyou-oprichter Jan Harmen Akkerman. “We zijn super trots dat we het beste commerciële initiatief van Nederland zijn, volledig privaat gefinancierd.”

Mobiliteit centraal

Volgens Akkerman zal een modern tankstation zich in de toekomst bevinden op een plek waar mobiliteit centraal staat. Al geruime tijd werkt TanQyou aan de ontwikkeling van mobiliteitshubs. Het bedrijf uit Heerenveen heeft momenteel drie wijkhubs in aanbouw en streeft ernaar om in 2025 even buiten Leeuwarden het eerste transferium te openen. Bij Transferium Marsum komen verschillende mobiliteitsstromen samen: openbaar vervoer stopt er, er zijn deelauto’s, -scooters en -fietsen aanwezig en er is een parkeerterrein met 360 parkeerplekken. Vanaf de parkeerplaats kan de bezoeker kiezen om verder te reizen met het openbaar vervoer of middels deelmobiliteit.

Bij Transferium Marsum kan ook fossiel en waterstof worden getankt en voor bezitters van een EV zullen er laadvoorzieningen zijn. Daarnaast zijn er onbemande pakketpunten voor het brengen en halen van post.

TanQyou is aanwezig op de komende Tankstation Vakbeurs 2023 die op 15 en 16 november in Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden. Bezoek is gratis, registreren kan hier.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.