Afscheidnemende Ewout Klok voor VVD op kandidatenlijst Tweede Kamer
'politiek mijn passie'

Afscheidnemende Ewout Klok voor VVD op kandidatenlijst Tweede Kamer

Ewout Klok neemt op 1 juni 2024 afscheid als voorzitter van de BETA. Mogelijk komt hij nu voor de VVD in de Tweede Kamer. Foto: TankPro, 2023

Ewout Klok, voorzitter van brancheorganisatie BETA en -nu nog- tankstationondernemer in Hoogeveen, komt mogelijk voor de VVD in de Tweede Kamer. Klok staat voor de komende verkiezingen op de kandidatenlijst van de VVD.

Dat Klok (56) op de kandidatenlijst van de VVD staat, is de uitkomst van een digitale ledenvergadering van de partij afgelopen zaterdag, waarbij de voordrachten voor de Tweede Kamerverkiezingen werden behandeld. Op welke plek op de kandidatenlijst Klok komt te staan, moet later duidelijk worden. De tankstationondernemer uit Hoogeveen maakte eind juli bekend dat hij zijn Shell-tankstation en wasstraat in de Drentse plaats per 1 oktober 2023 verhuurt aan De Haan Minerale Oliën. Volgens Klok heeft dit echter niets te maken met mijn kandidatuur voor de VVD. “Dat is puur toeval”, zo zegt hij tegen Dagblad van het Noorden. “Mijn vrouw Diet en ik hadden het besluit om het bedrijf elders onder te brengen al genomen toen het partijbestuur bij me aanklopte.”

Avontuur

Klok heeft er volgens eigen zeggen echter niet lang over hoeven nadenken. “Ik werd er wel blij van. Politiek is mijn passie. Mooi werk om te doen. Diet zei ook meteen: dit avontuur gaan we aan”, aldus de Drentse ondernemer in Dagblad van het Noorden. Klok begon zijn politieke loopbaan in 2001 als afdelingsvoorzitter van de VVD in Hoogeveen. In 2006 werd hij fractievoorzitter. Door een verhuizing naar gemeente De Wolden moest hij gedwongen de gemeenteraad verlaten. Daarna was hij vijf jaar voorzitter van de VVD in Drenthe.

Afscheid

Van juli 2005 tot juni 2012 was Klok voorzitter van de BETA, de Belangenvereniging Energie- en Tankstations. Hierna was hij onder meer voorzitter van De Vrije Pomp en bekleedde hij diverse functies bij organisaties in Hoogeveen. In juni 2012 werd hij voor de tweede maal gekozen tot voorzitter van de BETA. In zijn rol pleitte Klok onder meer voor het (langer) behoud van de verkoop van rookwaren vanuit de tankstations en recent voor het in Nederland gelijktrekken van de accijnzen op brandstoffen met die in Duitsland en België.

Eind juli dit jaar maakte Klok bekend de tankstationbranche te gaan verlaten. Zo gaan het Shell-tankstation en de wasstraat in Hoogeveen per 1 oktober 2023 over naar De Haan. Daarnaast neemt hij op 1 juni 2024 afscheid als voorzitter van de BETA. Door zijn deelname op tv en radio aan het discussieprogramma ‘Het Lagerhuis’ heeft Klok inmiddels ook landelijke bekendheid.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Afscheidnemende Ewout Klok voor VVD op kandidatenlijst Tweede Kamer | TankPro.nl
Afscheidnemende Ewout Klok voor VVD op kandidatenlijst Tweede Kamer
'politiek mijn passie'

Afscheidnemende Ewout Klok voor VVD op kandidatenlijst Tweede Kamer

Ewout Klok neemt op 1 juni 2024 afscheid als voorzitter van de BETA. Mogelijk komt hij nu voor de VVD in de Tweede Kamer. Foto: TankPro, 2023

Ewout Klok, voorzitter van brancheorganisatie BETA en -nu nog- tankstationondernemer in Hoogeveen, komt mogelijk voor de VVD in de Tweede Kamer. Klok staat voor de komende verkiezingen op de kandidatenlijst van de VVD.

Dat Klok (56) op de kandidatenlijst van de VVD staat, is de uitkomst van een digitale ledenvergadering van de partij afgelopen zaterdag, waarbij de voordrachten voor de Tweede Kamerverkiezingen werden behandeld. Op welke plek op de kandidatenlijst Klok komt te staan, moet later duidelijk worden. De tankstationondernemer uit Hoogeveen maakte eind juli bekend dat hij zijn Shell-tankstation en wasstraat in de Drentse plaats per 1 oktober 2023 verhuurt aan De Haan Minerale Oliën. Volgens Klok heeft dit echter niets te maken met mijn kandidatuur voor de VVD. “Dat is puur toeval”, zo zegt hij tegen Dagblad van het Noorden. “Mijn vrouw Diet en ik hadden het besluit om het bedrijf elders onder te brengen al genomen toen het partijbestuur bij me aanklopte.”

Avontuur

Klok heeft er volgens eigen zeggen echter niet lang over hoeven nadenken. “Ik werd er wel blij van. Politiek is mijn passie. Mooi werk om te doen. Diet zei ook meteen: dit avontuur gaan we aan”, aldus de Drentse ondernemer in Dagblad van het Noorden. Klok begon zijn politieke loopbaan in 2001 als afdelingsvoorzitter van de VVD in Hoogeveen. In 2006 werd hij fractievoorzitter. Door een verhuizing naar gemeente De Wolden moest hij gedwongen de gemeenteraad verlaten. Daarna was hij vijf jaar voorzitter van de VVD in Drenthe.

Afscheid

Van juli 2005 tot juni 2012 was Klok voorzitter van de BETA, de Belangenvereniging Energie- en Tankstations. Hierna was hij onder meer voorzitter van De Vrije Pomp en bekleedde hij diverse functies bij organisaties in Hoogeveen. In juni 2012 werd hij voor de tweede maal gekozen tot voorzitter van de BETA. In zijn rol pleitte Klok onder meer voor het (langer) behoud van de verkoop van rookwaren vanuit de tankstations en recent voor het in Nederland gelijktrekken van de accijnzen op brandstoffen met die in Duitsland en België.

Eind juli dit jaar maakte Klok bekend de tankstationbranche te gaan verlaten. Zo gaan het Shell-tankstation en de wasstraat in Hoogeveen per 1 oktober 2023 over naar De Haan. Daarnaast neemt hij op 1 juni 2024 afscheid als voorzitter van de BETA. Door zijn deelname op tv en radio aan het discussieprogramma ‘Het Lagerhuis’ heeft Klok inmiddels ook landelijke bekendheid.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.