Shell gaat biobrandstoffenfabriek bouwen in Rotterdam

Shell gaat een fabriek voor biobrandstoffen bouwen op het terrein van Shell Pernis in Rotterdam. Volgens het olie- en gasbedrijf komt er een fabriek te staan die ‘een van de grootste in zijn soort in Europa’ zal zijn.

Het is de bedoeling dat er jaarlijks 820.000 ton aan biobrandstoffen wordt geproduceerd in de fabriek. Met die hoeveelheid hernieuwbare diesel kan volgens Shell 2,8 miljoen ton CO2-uitstoot per jaar worden vermeden: dat is gelijk aan ruim een miljoen auto’s in Europa. Op het nog te bouwen Shell Energie- en Chemiepark Rotterdam worden zowel duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) als hernieuwbare diesel uit afval gemaakt.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.