Consument heeft steeds meer inzicht in laadtarieven

Aanbieders van laadpassen en laadpalen zijn tegenover de consument steeds transparanter over de prijs van elektrisch laden. Dat geldt zowel voor informatie via de websites als via apps. Een groot aantal aanbieders van laadpassen en laadpalen voldoet dan ook aan de geldende wetgeving.

Dat staat in een bericht van de Autoriteit Consument & Markt ACM. Van de aanschaf van een laadpas tot en met de factuur van de laadsessie moet het duidelijk zijn voor de gebruiker wat de prijs is. Aanbieders van laadpalen en laadpassen waren volgens de ACM vaak onvoldoende transparant over de prijs, terwijl ze dat volgens de wetgeving op de consumentenbescherming wel moeten zijn. Daarom heeft de ACM deze aanbieders afgelopen najaar opgeroepen om de noodzakelijke verbeteringen door te voeren en daarbij aangekondigd dat zij vanaf 1 december 2020 zou gaan controleren of partijen zich aan de regels houden.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Ruud Peys

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.