‘69 procent Nederlandse zakenauto’s en bedrijfswagens kan elektrisch’

Ruim twee derde van de zakelijke personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen in Nederland kan worden vervangen door elektrische modellen. Dit blijkt uit onderzoek van Webfleet Solutions. “De mogelijkheden om elektrische voertuigen in te zetten, zijn in Nederland beter dan in omringende landen, mede door de kortere ritten en het relatief hoge aantal oplaadpunten.”

Het onderzoek is gebaseerd op geanonimiseerde ritgegevens die werden verzameld van circa 100.000 verbonden voertuigen van ruim 5.000 Europese klanten van Webfleet Solutions. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat een bedrijfsvoertuig dat in twaalf maanden tijd minder dan 300 kilometer per dag aflegt, door een elektrisch model kan worden vervangen. De maximale rijafstand van 300 kilometer per dag werd gekozen als weerspiegeling van de gemiddelde actieradius van de meest verkochte modellen elektrische auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen van dit moment.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.