Foto: Dats24

Maximale prijs van liter benzine in België stijgt

Wie naar België gaat om te tanken, is sinds dinsdag wat duurder uit. Consumenten betalen bij onze zuiderburen voortaan maximaal 1,3870 euro voor een liter benzine 95 (E10), een stijging van 3,7 cent. Dat meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad op basis van berichtgeving door de Belgische overheidsdienst Economie.

Klanten die benzine 98 (E5) tanken, betalen van nu af aan maximaal 1,4490 euro per liter. Bij deze brandstof is de stijging van de literprijs iets lager: 3,4 cent. Voor beide brandstoffen geldt dat het over de maximumprijs gaat. In België mogen pomphouders brandstoffen niet aanbieden boven een door de overheid vastgesteld bedrag. De stijging betekent daarom niet dat elk tankstation de prijzen met ruim 3 cent verhoogt.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.