Foto: MultiTankcard

MultiTankcard: invoering van E10 zorgt voor toename E5-verkoop

De invoering van de brandstof E10 in Nederland heeft gezorgd voor een stijging van de vraag naar E5. Dat blijkt uit een analyse van MultiTankcard. Precies een jaar na invoering van de nieuwe namen E5 en E10 kan volgens de aanbieder van zakelijke mobiliteitspassen in Nederland worden vastgesteld dat meer automobilisten kiezen voor het tanken van de duurdere E5-benzine, waar maximaal 5% bio-ethanol aan is toegevoegd.

E10 is benzine waaraan maximaal 10% bio-ethanol is toegevoegd. De brandstof is geïntroduceerd om de CO2-uitstoot te beperken. E10 heet aan de pomp Euro95/E10, maar bevat twee keer zoveel ethanol als het ‘oude’ Euro95. Aan E5, voorheen onder andere bekend als Euro98, is maximaal 5% bio-ethanol toegevoegd.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.