BP Oisterwijk gebruikt verlichting voor beleving in de carwash

Manic Macrographer, via PxHere

Als je de roll-over van BP Oisterwijk binnenrijdt wordt het licht gedimd. Ieder wasprogramma heeft een eigen kleur, het licht zorgt voor de beleving in deze carwash. De Italiaanse koffie en versgebakken muffins in de shop ernaast helpen ook mee. Het station in Oisterwijk gaat deze week weer open en heeft een flinke metamorfose gehad.

“We hebben een andere benadering van wassen gebruikt”, vertelt eigenaarsduo Hans en Jolanda Vieveen. “Het moet een beleving zijn en dat wilden we kracht bijzetten door de manier van wassen te veranderen.”

Om die beleving voor elkaar te krijgen is de lichtkoepel in de roll-over dichtgemaakt. Zodra een wasprogramma start, wordt het licht gedimd. Afhankelijk van het wasprogramma wordt de ruimte steeds op een andere manier uitgelicht. Cleanpanel leverde en installeerde de wanden en het plafond in de roll-over, de wanden zijn nu wit en het plafond is grijs. De machine zelf (van Washtec) en de borstels zijn donkergrijs en zwart, zodat die kleuren per wasprogramma extra mooi uitkomen.

Snel aan de slag

De kunststof panelen van Cleanpanel hebben een messing-groef verbinding met rubberen afdichting. Dat kliksysteem heeft een vrijwel naadloze verbinding en is snel te installeren, prettig als je de carwash snel weer operationeel wilt hebben. Vieveen koos verder voor Washtec. “We zijn niet de enige die dat hebben, maar wij vinden Washtec technisch de nummer één leverancier. Voor ons is het belangrijkste dat de klant met een schone auto en goed gevoel naar buiten rijdt, dat gebeurt met deze installatie.”

De inrichting en de lichtbeleving komt geheel uit de koker van het ondernemersduo. “En we zijn best wel trots op het resultaat,” zegt Hans.

Worstenbroodjes

Twee weken lang is er verbouwd in Oisterwijk. In de tussentijd stond er een noodkeet voor de deur zodat klanten nog terecht konden voor een tankbeurt en bijvoorbeeld sigaretten. De kleurstelling van bp is weer helemaal actueel en zowel de shop als de carwash zijn dus onder handen genomen. De shop heeft een zitje gekregen. Binnen wordt nu versgebakken lekkers geserveerd, zoals saucijzenbroodjes, appelflappen en Brabantse worstenbroodjes. De medewerkers hebben allemaal een baristatraining gehad en zetten van versgemalen bonen een heerlijke kop Italiaanse koffie, geserveerd in kop en schotel. Vieveen: “de worstenbroodjes zijn van D‘n Dungense Dame, qua inkoop zijn dat de duurste die je kunt krijgen. Maar zeker ook de lekkerste.”

De tankstationeigenaars hebben bewust gekozen voor gebak en goede snacks en niet voor vers bereide broodjes. Het station is gevestigd in het dorp. “En daar is voldoende aanbod van broodjes, beter dus om andere keuzes te maken.” De shop is nog maar net open, maar Vieveen noemt het nu al een succes. “We krijgen goede reacties van wie er komt tanken.

Zelfstandig

Het station in Oisterwijk zit al 54 jaar op dezelfde locatie aan de Gemullenhoekenweg, Ongeveer de helft van die periode zijn de Vieveens al eigenaar. In het verleden runden zij nog eens negen andere tankstations. Nu doen zij het rustiger aan. Hans: “dit station is eigendom, we steken nu alle energie daarin. We hebben een eigen logo, eigen shirtjes. Als zelfstandige zijn de lijnen kort en kunnen we zelf besluiten wat we met de shop en carwash doen.”

Op de gevel staat ‘koffie&zo’, een veelzeggende naam volgens de eigenaren. “Je weet op voorhand al dat de koffie goed is, anders zet je het woord koffie niet zo prominent op de gevel. En je weet dat er meer te doen is, zoals tanken, wassen, een lekker tussendoortje. Voor hier een perfecte combinatie.”

Foto: Manic Macrographer via PxHere

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP Oisterwijk gebruikt verlichting voor beleving in de carwash | TankPro.nl

BP Oisterwijk gebruikt verlichting voor beleving in de carwash

Manic Macrographer, via PxHere

Als je de roll-over van BP Oisterwijk binnenrijdt wordt het licht gedimd. Ieder wasprogramma heeft een eigen kleur, het licht zorgt voor de beleving in deze carwash. De Italiaanse koffie en versgebakken muffins in de shop ernaast helpen ook mee. Het station in Oisterwijk gaat deze week weer open en heeft een flinke metamorfose gehad.

“We hebben een andere benadering van wassen gebruikt”, vertelt eigenaarsduo Hans en Jolanda Vieveen. “Het moet een beleving zijn en dat wilden we kracht bijzetten door de manier van wassen te veranderen.”

Om die beleving voor elkaar te krijgen is de lichtkoepel in de roll-over dichtgemaakt. Zodra een wasprogramma start, wordt het licht gedimd. Afhankelijk van het wasprogramma wordt de ruimte steeds op een andere manier uitgelicht. Cleanpanel leverde en installeerde de wanden en het plafond in de roll-over, de wanden zijn nu wit en het plafond is grijs. De machine zelf (van Washtec) en de borstels zijn donkergrijs en zwart, zodat die kleuren per wasprogramma extra mooi uitkomen.

Snel aan de slag

De kunststof panelen van Cleanpanel hebben een messing-groef verbinding met rubberen afdichting. Dat kliksysteem heeft een vrijwel naadloze verbinding en is snel te installeren, prettig als je de carwash snel weer operationeel wilt hebben. Vieveen koos verder voor Washtec. “We zijn niet de enige die dat hebben, maar wij vinden Washtec technisch de nummer één leverancier. Voor ons is het belangrijkste dat de klant met een schone auto en goed gevoel naar buiten rijdt, dat gebeurt met deze installatie.”

De inrichting en de lichtbeleving komt geheel uit de koker van het ondernemersduo. “En we zijn best wel trots op het resultaat,” zegt Hans.

Worstenbroodjes

Twee weken lang is er verbouwd in Oisterwijk. In de tussentijd stond er een noodkeet voor de deur zodat klanten nog terecht konden voor een tankbeurt en bijvoorbeeld sigaretten. De kleurstelling van bp is weer helemaal actueel en zowel de shop als de carwash zijn dus onder handen genomen. De shop heeft een zitje gekregen. Binnen wordt nu versgebakken lekkers geserveerd, zoals saucijzenbroodjes, appelflappen en Brabantse worstenbroodjes. De medewerkers hebben allemaal een baristatraining gehad en zetten van versgemalen bonen een heerlijke kop Italiaanse koffie, geserveerd in kop en schotel. Vieveen: “de worstenbroodjes zijn van D‘n Dungense Dame, qua inkoop zijn dat de duurste die je kunt krijgen. Maar zeker ook de lekkerste.”

De tankstationeigenaars hebben bewust gekozen voor gebak en goede snacks en niet voor vers bereide broodjes. Het station is gevestigd in het dorp. “En daar is voldoende aanbod van broodjes, beter dus om andere keuzes te maken.” De shop is nog maar net open, maar Vieveen noemt het nu al een succes. “We krijgen goede reacties van wie er komt tanken.

Zelfstandig

Het station in Oisterwijk zit al 54 jaar op dezelfde locatie aan de Gemullenhoekenweg, Ongeveer de helft van die periode zijn de Vieveens al eigenaar. In het verleden runden zij nog eens negen andere tankstations. Nu doen zij het rustiger aan. Hans: “dit station is eigendom, we steken nu alle energie daarin. We hebben een eigen logo, eigen shirtjes. Als zelfstandige zijn de lijnen kort en kunnen we zelf besluiten wat we met de shop en carwash doen.”

Op de gevel staat ‘koffie&zo’, een veelzeggende naam volgens de eigenaren. “Je weet op voorhand al dat de koffie goed is, anders zet je het woord koffie niet zo prominent op de gevel. En je weet dat er meer te doen is, zoals tanken, wassen, een lekker tussendoortje. Voor hier een perfecte combinatie.”

Foto: Manic Macrographer via PxHere

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.