Foto: Eneco

EV-markt ziet forse daling van laadtransacties door lockdown

Het is sinds de invoering van de maatregelen om het coronavirus te beteugelen aanzienlijk rustiger bij laadpalen voor elektrische auto’s in zowel Nederland als België. Volgens Eneco eMobility, dat het aantal transacties afgelopen periode op een rijtje zette, is in Nederland een afname van 57,7 procent zichtbaar. In België bedraagt de daling zelfs 69,2 procent.

Het is een stuk rustiger op de weg. Dat is niet alleen merkbaar bij tankstations, maar ook bij aanbieders van laadpalen. Volgens Eneco eMobility, een van de grotere laaddienstverleners in de Benelux, maken EV-rijders sinds invoering van de maatregelen fors minder kilometers dan voor de intelligente lockdown.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.