BP-topman: Aral-netwerk in Duitsland wordt niet uitgedund

De opkomst van elektrisch rijden heeft geen gevolgen voor het netwerk van Aral-tankstations in Duitsland. Wolfgang Langhoff van moederbedrijf BP Europa ziet vooralsnog geen reden om tanklocaties af te stoten. Hij gelooft dat er naast laadpalen komende jaren ook nog volop behoefte blijft aan andere brandstoffen.

Tegenover het Duitse vakblad Sprit Plus laat hij weten dat er voorlopig geen plannen zijn om tankstations te sluiten. Hij gelooft dat er zelfs rond 2030 nog vraag is naar vloeibare en gasvormige brandstoffen. “Zelfs als in het jaar 2030 in Duitsland tien miljoen elektrische voertuigen rondrijden, zijn er nog steeds 30 tot 35 miljoen voertuigen die klassieke brandstoffen nodig hebben.

Met 2.400 tankstations en een marktaandeel van 21 procent is Aral de grootste speler op de Duitse markt. Sinds kort biedt de maatschappij ook snellaadpalen aan op tankstations. Aral heeft de eerste ultrasnellaadpalen inmiddels geplaatst. Komende tijd gaat de Duitse marktleider ook op een groot aantal andere locaties snelladers plaatsen. De snelle laadpalen beschikken over een laadcapaciteit van 160 kW. Dat laadvermogen kan verhoogd worden naar 320 kW. Met 2.400 tankstations is Aral op dit moment de grootste speler in Duitsland.

BP zet daarnaast ook in op waterstof. De focus ligt bovendien op de shop. Aral is daarvoor onder meer een samenwerking aangegaan met supermarktketen Rewe. Het moederconcern van dit bedrijf nam onlangs alle aandelen van de Lekkerland Groep over. Het aantal Rewe-to-Go-Shops bij tankstations moet einde van het jaar uitkomen op 550, eind 2021 zelfs op 1.000.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP-topman: Aral-netwerk in Duitsland wordt niet uitgedund | TankPro.nl

BP-topman: Aral-netwerk in Duitsland wordt niet uitgedund

De opkomst van elektrisch rijden heeft geen gevolgen voor het netwerk van Aral-tankstations in Duitsland. Wolfgang Langhoff van moederbedrijf BP Europa ziet vooralsnog geen reden om tanklocaties af te stoten. Hij gelooft dat er naast laadpalen komende jaren ook nog volop behoefte blijft aan andere brandstoffen.

Tegenover het Duitse vakblad Sprit Plus laat hij weten dat er voorlopig geen plannen zijn om tankstations te sluiten. Hij gelooft dat er zelfs rond 2030 nog vraag is naar vloeibare en gasvormige brandstoffen. “Zelfs als in het jaar 2030 in Duitsland tien miljoen elektrische voertuigen rondrijden, zijn er nog steeds 30 tot 35 miljoen voertuigen die klassieke brandstoffen nodig hebben.

Met 2.400 tankstations en een marktaandeel van 21 procent is Aral de grootste speler op de Duitse markt. Sinds kort biedt de maatschappij ook snellaadpalen aan op tankstations. Aral heeft de eerste ultrasnellaadpalen inmiddels geplaatst. Komende tijd gaat de Duitse marktleider ook op een groot aantal andere locaties snelladers plaatsen. De snelle laadpalen beschikken over een laadcapaciteit van 160 kW. Dat laadvermogen kan verhoogd worden naar 320 kW. Met 2.400 tankstations is Aral op dit moment de grootste speler in Duitsland.

BP zet daarnaast ook in op waterstof. De focus ligt bovendien op de shop. Aral is daarvoor onder meer een samenwerking aangegaan met supermarktketen Rewe. Het moederconcern van dit bedrijf nam onlangs alle aandelen van de Lekkerland Groep over. Het aantal Rewe-to-Go-Shops bij tankstations moet einde van het jaar uitkomen op 550, eind 2021 zelfs op 1.000.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.