Fieten Olie goedkoopste keten, Tango Borculo meest voordelige tankstation

Fieten Olie is door de ANWB/Kampioen gekroond tot meest voordelige tankstationketen van Nederland. Net als vorig jaar bleef de aanbieder uit Hollandscheveld in de Kampioen Nationale Tanktest Sakko en Van den Belt voor. Het goedkoopste tankstation van ons land staat in Borculo en draagt de kleuren van Tango. De Kampioen nam de benzine- en dieselprijzen van 3.837 tankstations tussen 1 oktober en 20 november onder de loep.

Er zijn aanzienlijke prijsverschillen tussen tankstations in Nederland. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Tanktest die de ANWB/Kampioen afgelopen tijd heeft uitgevoerd. Niet alleen bestaan er verschillen tussen snelweg- en niet-snelweglocaties, ook blijkt brandstof in de noordelijke provincies vaak goedkoper dan in de rest van het land. In de provincie Groningen zijn klanten over het algemeen aanzienlijk voordeliger uit dan in de provincie Utrecht. Onbemande tankstations blijken tussen de 2 en 7 eurocent goedkoper dan bemande locaties.

Podium in handen van Tango

De ANWB/Kampioen maakte na zeven weken de balans op en zette zowel de goedkoopste afzonderlijke tankstations als de meest voordelige ketens op een rijtje. De scherpste prijs vinden klanten bij Tango-stations in de Achterhoek. De eerste drie plekken op het podium zijn in handen van de onbemande formule. De locatie aan de Ruurloseweg in het Gelderse Borculo eindigt op de eerste plaats. Ten opzichte van de landelijke adviesprijs bedraagt de korting op Euro95 bij dit tankstation 21,3 eurocent, de dieselprijs ligt 19,3 eurocent onder de adviesprijs.

De tankstations die op de tweede plaats (Tango, Ruurloseweg in Groenlo) en derde plaats (Tango, Braak in Neede) eindigen, liggen op een steenworp afstand van de winnaar. De topvijf wordt gecompleteerd door Total Kanters (Barchemseweg in Ruurlo) en door nog een Tango-locatie (Papierbaan in Winschoten).

Voordelige ketens

De ANWB/Kampioen keek niet alleen naar de afzonderlijke locaties, maar zette ook op een rij wat in de gemeten periode de meest voordelige keten was. Net als vorig jaar wist Fieten Olie deze prijs te winnen. Ten opzichte van de landelijke adviesprijs hanteerde de tankstationaanbieder uit Drenthe gemiddeld een korting van 17,9 procent (Euro95) en 14,3 eurocent (diesel), gevolgd door Sakko (15,5 eurocent – Euro95 / 13,6 eurocent – diesel) en Van den Belt (15,4 eurocent – Euro95 en 13,2 eurocent – diesel). Total Express en Berkman maken de topvijf compleet.

Uit de test blijkt dat Texaco gemiddeld de hoogste brandstofprijzen hanteert, gemiddeld 6,2 eurocent (Euro95) en 4,2 eurocent (diesel) hoger dan de landelijke adviesprijs. Ook bij BP en Total zijn klanten gemiddeld wat duurder uit. Esso en Gulf eindigen op plek vier en vijf in de lijst van duurdere ketens.

Opvallend is ook dat het niet per definitie meer loont voor klanten om over de grens te tanken. In België is de dieselprijs hoger dan in Nederland, zowel bij snelwegstations als op overige locaties. Euro95 blijkt nog wel voordeliger bij onze zuiderburen. Langs de Nederlandse snelwegen is diesel bovendien goedkoper dan bij tankstations langs de Duitse Autobahn. Op overige locaties zijn de prijzen vrijwel gelijk. Benzine is in Duitsland gemiddeld nog wel voordeliger dan in Nederland.

De resultaten van de Kampioen Nationale Tanktest zijn terug te vinden op de website van de ANWB.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

1 reactie op “Fieten Olie goedkoopste keten, Tango Borculo meest voordelige tankstation”

Gerrit Aling|10.01.19|13:58

Jammer dat er in de Noord Oost Polder een “kartel” actief is van Staveren Olie handel Emmeloord. Dit is nog erger geworden nu ook deze grote speler in dit veld is gaan “samenwerken” met de tweede grote speler,Supertank uit Dronten.
Het zal tijd worden dat de ConsuWijzer eens goed gaat kijken naar deze twee partijen.
Deze hebben in Flevoland bijna 100% van de markt in handen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fieten Olie goedkoopste keten, Tango Borculo meest voordelige tankstation | TankPro.nl

Fieten Olie goedkoopste keten, Tango Borculo meest voordelige tankstation

Fieten Olie is door de ANWB/Kampioen gekroond tot meest voordelige tankstationketen van Nederland. Net als vorig jaar bleef de aanbieder uit Hollandscheveld in de Kampioen Nationale Tanktest Sakko en Van den Belt voor. Het goedkoopste tankstation van ons land staat in Borculo en draagt de kleuren van Tango. De Kampioen nam de benzine- en dieselprijzen van 3.837 tankstations tussen 1 oktober en 20 november onder de loep.

Er zijn aanzienlijke prijsverschillen tussen tankstations in Nederland. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Tanktest die de ANWB/Kampioen afgelopen tijd heeft uitgevoerd. Niet alleen bestaan er verschillen tussen snelweg- en niet-snelweglocaties, ook blijkt brandstof in de noordelijke provincies vaak goedkoper dan in de rest van het land. In de provincie Groningen zijn klanten over het algemeen aanzienlijk voordeliger uit dan in de provincie Utrecht. Onbemande tankstations blijken tussen de 2 en 7 eurocent goedkoper dan bemande locaties.

Podium in handen van Tango

De ANWB/Kampioen maakte na zeven weken de balans op en zette zowel de goedkoopste afzonderlijke tankstations als de meest voordelige ketens op een rijtje. De scherpste prijs vinden klanten bij Tango-stations in de Achterhoek. De eerste drie plekken op het podium zijn in handen van de onbemande formule. De locatie aan de Ruurloseweg in het Gelderse Borculo eindigt op de eerste plaats. Ten opzichte van de landelijke adviesprijs bedraagt de korting op Euro95 bij dit tankstation 21,3 eurocent, de dieselprijs ligt 19,3 eurocent onder de adviesprijs.

De tankstations die op de tweede plaats (Tango, Ruurloseweg in Groenlo) en derde plaats (Tango, Braak in Neede) eindigen, liggen op een steenworp afstand van de winnaar. De topvijf wordt gecompleteerd door Total Kanters (Barchemseweg in Ruurlo) en door nog een Tango-locatie (Papierbaan in Winschoten).

Voordelige ketens

De ANWB/Kampioen keek niet alleen naar de afzonderlijke locaties, maar zette ook op een rij wat in de gemeten periode de meest voordelige keten was. Net als vorig jaar wist Fieten Olie deze prijs te winnen. Ten opzichte van de landelijke adviesprijs hanteerde de tankstationaanbieder uit Drenthe gemiddeld een korting van 17,9 procent (Euro95) en 14,3 eurocent (diesel), gevolgd door Sakko (15,5 eurocent – Euro95 / 13,6 eurocent – diesel) en Van den Belt (15,4 eurocent – Euro95 en 13,2 eurocent – diesel). Total Express en Berkman maken de topvijf compleet.

Uit de test blijkt dat Texaco gemiddeld de hoogste brandstofprijzen hanteert, gemiddeld 6,2 eurocent (Euro95) en 4,2 eurocent (diesel) hoger dan de landelijke adviesprijs. Ook bij BP en Total zijn klanten gemiddeld wat duurder uit. Esso en Gulf eindigen op plek vier en vijf in de lijst van duurdere ketens.

Opvallend is ook dat het niet per definitie meer loont voor klanten om over de grens te tanken. In België is de dieselprijs hoger dan in Nederland, zowel bij snelwegstations als op overige locaties. Euro95 blijkt nog wel voordeliger bij onze zuiderburen. Langs de Nederlandse snelwegen is diesel bovendien goedkoper dan bij tankstations langs de Duitse Autobahn. Op overige locaties zijn de prijzen vrijwel gelijk. Benzine is in Duitsland gemiddeld nog wel voordeliger dan in Nederland.

De resultaten van de Kampioen Nationale Tanktest zijn terug te vinden op de website van de ANWB.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

1 reactie op “Fieten Olie goedkoopste keten, Tango Borculo meest voordelige tankstation”

Gerrit Aling|10.01.19|13:58

Jammer dat er in de Noord Oost Polder een “kartel” actief is van Staveren Olie handel Emmeloord. Dit is nog erger geworden nu ook deze grote speler in dit veld is gaan “samenwerken” met de tweede grote speler,Supertank uit Dronten.
Het zal tijd worden dat de ConsuWijzer eens goed gaat kijken naar deze twee partijen.
Deze hebben in Flevoland bijna 100% van de markt in handen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.