© OMV Aktiengesellschaft

OMV plaatst snelladers bij honderd tankstations in Duitsland

© OMV Aktiengesellschaft

Olie- en gasbedrijf OMV gaat bij honderd tankstations in het zuiden van Duitsland snelladers plaatsen. Het Oostenrijkse bedrijf is daarvoor een samenwerking aangegaan met EnWB, een van de grotere energiebedrijven van Duitsland.

Tankstations springen op dit moment nog niet massaal in op het neerzetten van laadpalen. De Oostenrijkse retailer en de Duitse energieleverancier nemen geen halve maatregelen en hebben maar liefst honderd tanklocaties uitgekozen waar snellaadpalen neergezet worden. Het is de bedoeling dat alle oplaadpalen er eind volgend jaar staan.

De samenwerking is volgens beide partijen een belangrijke stap in het uitbreiden van de laadinfrastructuur in stedelijke gebieden in het zuiden van Duitsland, in Beieren en Baden-Württemberg. Het aantal elektrische auto’s zal hier naar verwachting snel toenemen, mede aangewakkerd door het grote aantal autofabrikanten dat in deze regio zijn thuisbasis heeft. Veel Duitse producenten hebben op dit moment flink wat elektrische automodellen in ontwikkeling. Die komen binnen afzienbare tijd op de markt.

Marktleider in Duitsland

OMV Germany heeft meer dan driehonderd tankstations in Duitsland, meer dan tweehonderd staan er in Beieren. Energiebedrijf EnBW, dat marktleider wil worden op gebied van laadpalen in Duitsland, heeft het doel gesteld om in 2020 meer dan duizend snellaadplekken in het thuisland neergezet te hebben.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OMV plaatst snelladers bij honderd tankstations in Duitsland | TankPro.nl
© OMV Aktiengesellschaft

OMV plaatst snelladers bij honderd tankstations in Duitsland

© OMV Aktiengesellschaft

Olie- en gasbedrijf OMV gaat bij honderd tankstations in het zuiden van Duitsland snelladers plaatsen. Het Oostenrijkse bedrijf is daarvoor een samenwerking aangegaan met EnWB, een van de grotere energiebedrijven van Duitsland.

Tankstations springen op dit moment nog niet massaal in op het neerzetten van laadpalen. De Oostenrijkse retailer en de Duitse energieleverancier nemen geen halve maatregelen en hebben maar liefst honderd tanklocaties uitgekozen waar snellaadpalen neergezet worden. Het is de bedoeling dat alle oplaadpalen er eind volgend jaar staan.

De samenwerking is volgens beide partijen een belangrijke stap in het uitbreiden van de laadinfrastructuur in stedelijke gebieden in het zuiden van Duitsland, in Beieren en Baden-Württemberg. Het aantal elektrische auto’s zal hier naar verwachting snel toenemen, mede aangewakkerd door het grote aantal autofabrikanten dat in deze regio zijn thuisbasis heeft. Veel Duitse producenten hebben op dit moment flink wat elektrische automodellen in ontwikkeling. Die komen binnen afzienbare tijd op de markt.

Marktleider in Duitsland

OMV Germany heeft meer dan driehonderd tankstations in Duitsland, meer dan tweehonderd staan er in Beieren. Energiebedrijf EnBW, dat marktleider wil worden op gebied van laadpalen in Duitsland, heeft het doel gesteld om in 2020 meer dan duizend snellaadplekken in het thuisland neergezet te hebben.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.