Snelweglocaties van Q8 in België krijgen snellaadpalen

Q8 gaat in België een samenwerking aan met Ionity voor het plaatsen van snellaadpalen bij zeven snelwegstations. Bij de palen kunnen eigenaren van een elektrische auto met maximaal 350 kW laden, dat is fors meer dan de meeste al beschikbare snellaadpalen. Na de zomer moeten de laadstations geïnstalleerd worden. Q8 Petroleum is in België één van de grotere spelers op de markt met zo’n 450 tankstations.

Ionity, dat in 2017 werd opgericht, is een joint-venture van de BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group met Audi en Porsche. De autofabrikanten willen samen – ongeacht het merk – bouwen aan een uitgebreid en betrouwbaar laadwerk van snelle laadpalen voor elektrische auto’s in Europa. In 2020 moet het netwerk van vierhonderd laadstations langs grote Europese snelwegen klaar zijn. Op dit moment is de helft van het netwerk gedekt.

Inzetten op innovatie

“Ionity en Q8 hebben hier dezelfde missie. We willen langeafstandsreizen voor elektrische voertuigen in Europa mogelijk maken. De samenwerking met Q8 helpt ons om dit krachtige laadnetwerk te realiseren en elektrisch rijden te vergemakkelijken”, aldus Marcus Groll van Ionity.

Q8 streeft ernaar om een ‘mobility hub’ te worden, gericht op elke vorm van mobiliteit. Het merk laat weten sterk te willen inzetten op innovatie om in een veranderende sector te blijven groeien. “Elektrisch rijden is hier een belangrijk onderdeel van. Vanuit Q8 willen we onze klanten de beste kwaliteit en grootste convenience bieden in elektrisch rijden. Dankzij deze samenwerking met Ionity nemen we hierin weer een mooie stap”, laat Sven Dochez van Q8 weten.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Snelweglocaties van Q8 in België krijgen snellaadpalen | TankPro.nl

Snelweglocaties van Q8 in België krijgen snellaadpalen

Q8 gaat in België een samenwerking aan met Ionity voor het plaatsen van snellaadpalen bij zeven snelwegstations. Bij de palen kunnen eigenaren van een elektrische auto met maximaal 350 kW laden, dat is fors meer dan de meeste al beschikbare snellaadpalen. Na de zomer moeten de laadstations geïnstalleerd worden. Q8 Petroleum is in België één van de grotere spelers op de markt met zo’n 450 tankstations.

Ionity, dat in 2017 werd opgericht, is een joint-venture van de BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group met Audi en Porsche. De autofabrikanten willen samen – ongeacht het merk – bouwen aan een uitgebreid en betrouwbaar laadwerk van snelle laadpalen voor elektrische auto’s in Europa. In 2020 moet het netwerk van vierhonderd laadstations langs grote Europese snelwegen klaar zijn. Op dit moment is de helft van het netwerk gedekt.

Inzetten op innovatie

“Ionity en Q8 hebben hier dezelfde missie. We willen langeafstandsreizen voor elektrische voertuigen in Europa mogelijk maken. De samenwerking met Q8 helpt ons om dit krachtige laadnetwerk te realiseren en elektrisch rijden te vergemakkelijken”, aldus Marcus Groll van Ionity.

Q8 streeft ernaar om een ‘mobility hub’ te worden, gericht op elke vorm van mobiliteit. Het merk laat weten sterk te willen inzetten op innovatie om in een veranderende sector te blijven groeien. “Elektrisch rijden is hier een belangrijk onderdeel van. Vanuit Q8 willen we onze klanten de beste kwaliteit en grootste convenience bieden in elektrisch rijden. Dankzij deze samenwerking met Ionity nemen we hierin weer een mooie stap”, laat Sven Dochez van Q8 weten.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.