Toyota: auto’s met alleen een brandstofmotor uit prijslijst in 2030

Toyota gaat komende jaren flink inzetten op elektrificatie van het modellengamma. Daarbij kiest de Japanse autofabrikant voor een mix van volledig elektrische modellen, auto’s die rijden op waterstof en voor hybrides en plug-in hybrides. In 2020 wil Toyota minimaal tien volledig elektrische modellen kunnen aanbieden.

De Japanse autobouwer maakte maandag de plannen bekend voor de periode 2020-2030. Auto’s die volledig worden aangedreven door een benzine- of dieselmotor, verdwijnen in 2030 definitief uit de prijslijst. In 2025 zal er bovendien van elk model van Toyota en Lexus een elektrische variant of hybrideversie beschikbaar zijn.

Toyota en Lexus willen samen aan het eind van 2030 wereldwijd 5,5 miljoen geëlektrificeerde auto’s verkopen, waarvan een miljoen volledig elektrische modellen en waterstofauto’s. Het gaat bij de voertuigen met brandstofceltechnologie zowel om passagiersauto’s als om bedrijfswagens. Op dit moment is Toyota met de Mirai een van de enige fabrikanten wereldwijd die een auto op waterstof aanbiedt.

Rol van hybrides

Toyota, al jaren een van de voorlopers op het gebied van hybrides, breidt komende jaren het aanbod aan hybridemodellen verder uit. De techniek uit de Prius wordt ook in andere modellen toegepast. Ook laat Toyota weten dat de hybridetechniek verder ontwikkeld wordt. Volgens de Japanners zijn auto’s die beschikken over zowel een brandstofmotor als een elektromotor een belangrijke tussenstap bij de overgang naar een toekomst zonder fossiele brandstoffen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Toyota: auto’s met alleen een brandstofmotor uit prijslijst in 2030 | TankPro.nl

Toyota: auto’s met alleen een brandstofmotor uit prijslijst in 2030

Toyota gaat komende jaren flink inzetten op elektrificatie van het modellengamma. Daarbij kiest de Japanse autofabrikant voor een mix van volledig elektrische modellen, auto’s die rijden op waterstof en voor hybrides en plug-in hybrides. In 2020 wil Toyota minimaal tien volledig elektrische modellen kunnen aanbieden.

De Japanse autobouwer maakte maandag de plannen bekend voor de periode 2020-2030. Auto’s die volledig worden aangedreven door een benzine- of dieselmotor, verdwijnen in 2030 definitief uit de prijslijst. In 2025 zal er bovendien van elk model van Toyota en Lexus een elektrische variant of hybrideversie beschikbaar zijn.

Toyota en Lexus willen samen aan het eind van 2030 wereldwijd 5,5 miljoen geëlektrificeerde auto’s verkopen, waarvan een miljoen volledig elektrische modellen en waterstofauto’s. Het gaat bij de voertuigen met brandstofceltechnologie zowel om passagiersauto’s als om bedrijfswagens. Op dit moment is Toyota met de Mirai een van de enige fabrikanten wereldwijd die een auto op waterstof aanbiedt.

Rol van hybrides

Toyota, al jaren een van de voorlopers op het gebied van hybrides, breidt komende jaren het aanbod aan hybridemodellen verder uit. De techniek uit de Prius wordt ook in andere modellen toegepast. Ook laat Toyota weten dat de hybridetechniek verder ontwikkeld wordt. Volgens de Japanners zijn auto’s die beschikken over zowel een brandstofmotor als een elektromotor een belangrijke tussenstap bij de overgang naar een toekomst zonder fossiele brandstoffen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.