Zes jaar cel voor man die tankstation bij Gouda binnenreed

De rechtbank in Den Haag heeft de man die in september vorig jaar een benzinestation bij Gouda binnenreed, veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zes jaar. De straf is gelijk aan de eis van de Officier van Justitie. 

De 34-jarige Daniel C. werd veroordeeld voor poging tot doodslag, brandstichting, rijden onder invloed en vernieling. De man kreeg geen tbs omdat hij weigerde mee te werken aan onderzoeken. Op zaterdag 3 september 2016 reed de veroordeelde in volle vaart tegen tankstation de Andel, langs de A12 bij Gouda. Hij raakte een 150 kilo zware steen, waarna hij met zijn auto tegen een brandstofpomp knalde. De auto dreigde zelfs ook de tankshop te rammen, maar zo ver kwam het niet. Wel veroorzaakte de crash een ravage. Het station brandde dusdanig af dat het volledig moest worden afgebroken. Pas dit voorjaar ging het vernieuwde station weer open.

Meervoudige poging tot doodslag

Op het moment van het incident was het tankstation open en waren er diverse klanten aanwezig. Hoewel uiteindelijk alleen de verdachte gewond raakte, werd hem meervoudige poging tot doodslag ten laste gelegd. Op de betreffende zaterdagavond was de uit Brazilië afkomstige verdachte op de terugweg van een feest in Rotterdam. Daar had hij volgens getuigen een krat bier gedronken. Na een ruzie was hij vertrokken. Kort na de crash vertelde de 34-jarige man tegen de politie dat hij zelfmoord had willen plegen. Deze verklaring trok hij later weer in.

De volledige uitspraak van deze zaak is hier terug te vinden. 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zes jaar cel voor man die tankstation bij Gouda binnenreed | TankPro.nl

Zes jaar cel voor man die tankstation bij Gouda binnenreed

De rechtbank in Den Haag heeft de man die in september vorig jaar een benzinestation bij Gouda binnenreed, veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zes jaar. De straf is gelijk aan de eis van de Officier van Justitie. 

De 34-jarige Daniel C. werd veroordeeld voor poging tot doodslag, brandstichting, rijden onder invloed en vernieling. De man kreeg geen tbs omdat hij weigerde mee te werken aan onderzoeken. Op zaterdag 3 september 2016 reed de veroordeelde in volle vaart tegen tankstation de Andel, langs de A12 bij Gouda. Hij raakte een 150 kilo zware steen, waarna hij met zijn auto tegen een brandstofpomp knalde. De auto dreigde zelfs ook de tankshop te rammen, maar zo ver kwam het niet. Wel veroorzaakte de crash een ravage. Het station brandde dusdanig af dat het volledig moest worden afgebroken. Pas dit voorjaar ging het vernieuwde station weer open.

Meervoudige poging tot doodslag

Op het moment van het incident was het tankstation open en waren er diverse klanten aanwezig. Hoewel uiteindelijk alleen de verdachte gewond raakte, werd hem meervoudige poging tot doodslag ten laste gelegd. Op de betreffende zaterdagavond was de uit Brazilië afkomstige verdachte op de terugweg van een feest in Rotterdam. Daar had hij volgens getuigen een krat bier gedronken. Na een ruzie was hij vertrokken. Kort na de crash vertelde de 34-jarige man tegen de politie dat hij zelfmoord had willen plegen. Deze verklaring trok hij later weer in.

De volledige uitspraak van deze zaak is hier terug te vinden. 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.