LIQAL bouwt nieuw lng-station in het Belgische Lokeren

Het Nederlandse bedrijf LIQAL mag opnieuw een lng-locatie bouwen. Het betreft een tankstation in de Belgische plaats Lokeren, waarbij de opdracht is gegeven door de firma Tankterminal N.V. Hierbij gaat het om een turnkey-realisatie van een locatie voor vrachtwagens. De opdrachtgever bezit en exploiteert tankcleaning-faciliteiten, inclusief tankstations in Lokeren, Gent en Meer. Ter plekke worden diesel en Adblue geleverd aan transportbedrijven.

Omdat lng (vloeibaar aardgas) wordt beschouwd als een schoner alternatief voor diesel voor het zware wegtransport, heeft het bedrijf besloten om te investeren. De locatie in Lokeren ligt strategisch langs de snelweg E17, de belangrijkste corridor tussen Nederland en Frankrijk.

Dispensers

Na een uitgebreide vergelijking van tankstationbouwers heeft Tankterminal N.V. besloten om het in Breda gevestigde LIQAL te contracteren voor het ontwerp en de realisatie van het lng-station. Dit verkooppunt wordt uitgerust met onder meer een opslagcapaciteit van 73 kubieke meter en, vooralsnog, twee dispensers met gepatenteerd verwarmd en zuiverend nozzle docking station. Het station is ontworpen voor in totaal vier dispensers en biedt de optie om in de toekomst ook cng (gecomprimeerd aardgas) te leveren.

Het Brabantse bedrijf heeft haar Micro Liquefactie-technologie in het ontwerp opgenomen. Deze zorgt voor onbeperkte houdbaarheid van de brandstof in de opslagtank, zonder dat gebruik van vloeibaar stikstof nodig is. Het stelt Tankterminal in staat om eindgebruikers zowel koude als verzadigde lng te leveren en daarmee alle op de markt aanwezige trucks van het vloeibare aardgas te voorzien. Het station in Lokeren wordt eind dit jaar opgeleverd. Na de inbedrijfstelling blijft LIQAL verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud van het station.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

LIQAL bouwt nieuw lng-station in het Belgische Lokeren | TankPro.nl

LIQAL bouwt nieuw lng-station in het Belgische Lokeren

Het Nederlandse bedrijf LIQAL mag opnieuw een lng-locatie bouwen. Het betreft een tankstation in de Belgische plaats Lokeren, waarbij de opdracht is gegeven door de firma Tankterminal N.V. Hierbij gaat het om een turnkey-realisatie van een locatie voor vrachtwagens. De opdrachtgever bezit en exploiteert tankcleaning-faciliteiten, inclusief tankstations in Lokeren, Gent en Meer. Ter plekke worden diesel en Adblue geleverd aan transportbedrijven.

Omdat lng (vloeibaar aardgas) wordt beschouwd als een schoner alternatief voor diesel voor het zware wegtransport, heeft het bedrijf besloten om te investeren. De locatie in Lokeren ligt strategisch langs de snelweg E17, de belangrijkste corridor tussen Nederland en Frankrijk.

Dispensers

Na een uitgebreide vergelijking van tankstationbouwers heeft Tankterminal N.V. besloten om het in Breda gevestigde LIQAL te contracteren voor het ontwerp en de realisatie van het lng-station. Dit verkooppunt wordt uitgerust met onder meer een opslagcapaciteit van 73 kubieke meter en, vooralsnog, twee dispensers met gepatenteerd verwarmd en zuiverend nozzle docking station. Het station is ontworpen voor in totaal vier dispensers en biedt de optie om in de toekomst ook cng (gecomprimeerd aardgas) te leveren.

Het Brabantse bedrijf heeft haar Micro Liquefactie-technologie in het ontwerp opgenomen. Deze zorgt voor onbeperkte houdbaarheid van de brandstof in de opslagtank, zonder dat gebruik van vloeibaar stikstof nodig is. Het stelt Tankterminal in staat om eindgebruikers zowel koude als verzadigde lng te leveren en daarmee alle op de markt aanwezige trucks van het vloeibare aardgas te voorzien. Het station in Lokeren wordt eind dit jaar opgeleverd. Na de inbedrijfstelling blijft LIQAL verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud van het station.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.