Fastned bouwt vijf off-highway stations in Den Haag

Fastned gaat voor het eerst snellaadstations bouwen die niet aan de snelweg liggen. Het gaat om vijf locaties in de gemeente Den Haag. Volgens het gemeentebestuur gaat het aantal elektrische voertuigen in Den Haag snel groeien. Daarom tekenden de gemeente en Fastned een overeenkomst voor de bouw van vijf vestigingen in de stad. De realisatie moet plaatsvinden in 2016. Het bedrijf heeft vergevorderde plannen om ook in andere steden laadlocaties te realiseren.

Fastned is momenteel vooral bekend van de laadstations langs de snelweg. Het bedrijf verwierf concessies voor 201 verzorgingsplaatsen langs rijkswegen, waar het een landelijk dekkend netwerk van laadpalen wil realiseren. Momenteel zijn er 44 stations operationeel en dit aantal neemt snel toe. De locaties van Fastned bieden een laadcapaciteit tot 150 auto’s per dag. De vijf stations in Den Haag worden gebouwd langs drukke uitvalswegen in de stad.

Rechtszaken

Het bedrijf voerde een juridische strijd met tankstation-ondernemers langs de snelweg. De pomphouders zijn verbaasd dat een ander bedrijf ook energiedragers mag aanbieden voor het wegverkeer, terwijl zij concessiehouder zijn.

Tegelijkertijd is Fastned verbaasd dat sommige snelwegstations ook zelf laadpalen willen en mogen exploiteren, terwijl Fastned concessiehouder is als het gaat om elektriciteit. De rechter bepaalde in het verleden dat zowel tankstations als Fastned laadpalen mogen exploiteren aan de rijksweg.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fastned bouwt vijf off-highway stations in Den Haag | TankPro.nl

Fastned bouwt vijf off-highway stations in Den Haag

Fastned gaat voor het eerst snellaadstations bouwen die niet aan de snelweg liggen. Het gaat om vijf locaties in de gemeente Den Haag. Volgens het gemeentebestuur gaat het aantal elektrische voertuigen in Den Haag snel groeien. Daarom tekenden de gemeente en Fastned een overeenkomst voor de bouw van vijf vestigingen in de stad. De realisatie moet plaatsvinden in 2016. Het bedrijf heeft vergevorderde plannen om ook in andere steden laadlocaties te realiseren.

Fastned is momenteel vooral bekend van de laadstations langs de snelweg. Het bedrijf verwierf concessies voor 201 verzorgingsplaatsen langs rijkswegen, waar het een landelijk dekkend netwerk van laadpalen wil realiseren. Momenteel zijn er 44 stations operationeel en dit aantal neemt snel toe. De locaties van Fastned bieden een laadcapaciteit tot 150 auto’s per dag. De vijf stations in Den Haag worden gebouwd langs drukke uitvalswegen in de stad.

Rechtszaken

Het bedrijf voerde een juridische strijd met tankstation-ondernemers langs de snelweg. De pomphouders zijn verbaasd dat een ander bedrijf ook energiedragers mag aanbieden voor het wegverkeer, terwijl zij concessiehouder zijn.

Tegelijkertijd is Fastned verbaasd dat sommige snelwegstations ook zelf laadpalen willen en mogen exploiteren, terwijl Fastned concessiehouder is als het gaat om elektriciteit. De rechter bepaalde in het verleden dat zowel tankstations als Fastned laadpalen mogen exploiteren aan de rijksweg.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.