Brand, tankstation, Bunnik

OM: ‘Op tankstation Bunnik inrijden was bewuste actie’

Een 45-jarige automobilist reed met opzet tegen een tankstation langs de A12 bij Bunnik. Dat zei de Officier van Justitie tijdens de rechtszaak tegen Hendrik van V. Bij de ravage die de verdachte veroorzaakte, raakten Van V. en twee andere gewond. Ook was er fikse materiële schade bij het tankstation. Tegen de man is een celstraf geëist van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.

In december 2011 reed Van V. in op een pompeiland van het Texaco-tankstation De Forten langs de A12 in Bunnik. Het voertuig kwam vanaf een afrit en ramde met hoge snelheid een pomp en twee andere auto’s. Er volgde een explosie waardoor de pomp en de auto’s in brand vlogen. Bij het incident raakten destijds drie mensen gewond, inclusief Van V.

Remmen

Volgens het OM was sprake van een bewuste actie. Dat zou blijken uit de camerabeelden en een onderzoek. De beelden toonden aan dat de automobilist recht op de andere auto’s inreed. Uit een onderzoek bij het voertuig bleek niet dat aan remmen of stuur gebreken waren. Daaruit concludeerde de Officier van Justitie dat van opzet sprake moet zijn geweest.

Justitie hield er rekening mee dat de man gedeeltelijk ontoerekeningsvatbaar is. Op het moment van het incident was Van V. onder voorwaarden vrijgelaten uit een tbs-kliniek. Ook had hij een verleden als drugsverslaafde. Al was de verdachte, volgens zijn advocaat, tijdens het voorval niet onder invloed van drugs.

Uitspraak

Naast een celstraf van drie jaar heeft Justitie ook een rijontzegging van vijf jaar geëist. Uitspraak van de rechter volgt binnen enkele weken.

Lees ook: Auto vliegt in brand bij tankstation langs A12 in Bunnik

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OM: ‘Op tankstation Bunnik inrijden was bewuste actie’ | TankPro.nl
Brand, tankstation, Bunnik

OM: ‘Op tankstation Bunnik inrijden was bewuste actie’

Een 45-jarige automobilist reed met opzet tegen een tankstation langs de A12 bij Bunnik. Dat zei de Officier van Justitie tijdens de rechtszaak tegen Hendrik van V. Bij de ravage die de verdachte veroorzaakte, raakten Van V. en twee andere gewond. Ook was er fikse materiële schade bij het tankstation. Tegen de man is een celstraf geëist van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.

In december 2011 reed Van V. in op een pompeiland van het Texaco-tankstation De Forten langs de A12 in Bunnik. Het voertuig kwam vanaf een afrit en ramde met hoge snelheid een pomp en twee andere auto’s. Er volgde een explosie waardoor de pomp en de auto’s in brand vlogen. Bij het incident raakten destijds drie mensen gewond, inclusief Van V.

Remmen

Volgens het OM was sprake van een bewuste actie. Dat zou blijken uit de camerabeelden en een onderzoek. De beelden toonden aan dat de automobilist recht op de andere auto’s inreed. Uit een onderzoek bij het voertuig bleek niet dat aan remmen of stuur gebreken waren. Daaruit concludeerde de Officier van Justitie dat van opzet sprake moet zijn geweest.

Justitie hield er rekening mee dat de man gedeeltelijk ontoerekeningsvatbaar is. Op het moment van het incident was Van V. onder voorwaarden vrijgelaten uit een tbs-kliniek. Ook had hij een verleden als drugsverslaafde. Al was de verdachte, volgens zijn advocaat, tijdens het voorval niet onder invloed van drugs.

Uitspraak

Naast een celstraf van drie jaar heeft Justitie ook een rijontzegging van vijf jaar geëist. Uitspraak van de rechter volgt binnen enkele weken.

Lees ook: Auto vliegt in brand bij tankstation langs A12 in Bunnik

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.