Onbemand groengas-station bij gassenhandelaar Holthausen

Een onbemand tankstation waar uitsluitend groengas kan worden getankt. Dat hebben gassenhandelaar Holthausen en bouwbedrijf Ballast Nedam onlangs gerealiseerd. Begin dit jaar ging de locatie in Hoogezand open. Naast de eigen zes voertuigen van de handelaar kunnen ook gasrijders in de omgeving gebruik maken van het vulpunt. “Hiermee willen we ons duidelijker positioneren als een groen bedrijf”, legt commercieel directeur Carl Holthausen uit.

Het Groningse bedrijf had tot enkele jaren geleden een onbemande Esso-vestiging. Ervaring met het exploiteren van een tankstation heeft Holthausen dus wel. Op dezelfde plek van de Esso-locatie staat nu het groengas-station.

Positionering

De gassenhandelaar wil zich duidelijk positioneren als een groen bedrijf en daarom op groengas rijden. “Maar een groengas-vulpunt was er nog niet in de buurt. Toen zijn we hem zelf maar gestart. Niet alleen om er zelf te tanken, maar ook voor groengas-rijders in de omgeving.”

“Vaak is het een kip-en-eiverhaal. Er zijn geen vulpunten, omdat niemand er op rijdt en niemand rijdt er op, omdat er geen groengas-stations zijn. Dat willen we doorbreken. Al duurt het nog wel even voordat er veel automobilisten in de omgeving op het duurzame gas rijden”, legt Holthausen uit.

Energiedrager

Andere brandstoffen of energiedragers biedt het station niet. De focus ligt volledig op groengas. “Het is een aanvulling op wat we al doen. We gebruiken de locatie vooral zelf en iedereen die bij ons wil tanken, is welkom.”

Wel gaat het bedrijf reclame maken. Al is die mede gericht op het uitdragen van de duurzame bedrijfsvoering. Ook is er een shop van Holthausen vlakbij het station, die vooral is toegespitst op gasbenodigdheden. “De getankte kilo’s gas afrekenen, gaat niet in de shop. Dat moet echt aan de pomp zelf. Al kunnen klanten er bijvoorbeeld wel een kop koffie krijgen.

Duurzaam

Groengas is een biogas dat door bewerking dezelfde eigenschappen en kwaliteit heeft als aardgas. Het gas wordt gemaakt uit onder andere groente- en fruitresten, tuinafval en dierlijke restproducten zoals koeienmest. Het uit biogas geproduceerde groengas is hiermee een duurzaam alternatief voor aardgas.

Tom van Gurp

Lees ook: Ballast Nedam bouwt groengas-station voor gemeente Zuidhorn

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onbemand groengas-station bij gassenhandelaar Holthausen | TankPro.nl

Onbemand groengas-station bij gassenhandelaar Holthausen

Een onbemand tankstation waar uitsluitend groengas kan worden getankt. Dat hebben gassenhandelaar Holthausen en bouwbedrijf Ballast Nedam onlangs gerealiseerd. Begin dit jaar ging de locatie in Hoogezand open. Naast de eigen zes voertuigen van de handelaar kunnen ook gasrijders in de omgeving gebruik maken van het vulpunt. “Hiermee willen we ons duidelijker positioneren als een groen bedrijf”, legt commercieel directeur Carl Holthausen uit.

Het Groningse bedrijf had tot enkele jaren geleden een onbemande Esso-vestiging. Ervaring met het exploiteren van een tankstation heeft Holthausen dus wel. Op dezelfde plek van de Esso-locatie staat nu het groengas-station.

Positionering

De gassenhandelaar wil zich duidelijk positioneren als een groen bedrijf en daarom op groengas rijden. “Maar een groengas-vulpunt was er nog niet in de buurt. Toen zijn we hem zelf maar gestart. Niet alleen om er zelf te tanken, maar ook voor groengas-rijders in de omgeving.”

“Vaak is het een kip-en-eiverhaal. Er zijn geen vulpunten, omdat niemand er op rijdt en niemand rijdt er op, omdat er geen groengas-stations zijn. Dat willen we doorbreken. Al duurt het nog wel even voordat er veel automobilisten in de omgeving op het duurzame gas rijden”, legt Holthausen uit.

Energiedrager

Andere brandstoffen of energiedragers biedt het station niet. De focus ligt volledig op groengas. “Het is een aanvulling op wat we al doen. We gebruiken de locatie vooral zelf en iedereen die bij ons wil tanken, is welkom.”

Wel gaat het bedrijf reclame maken. Al is die mede gericht op het uitdragen van de duurzame bedrijfsvoering. Ook is er een shop van Holthausen vlakbij het station, die vooral is toegespitst op gasbenodigdheden. “De getankte kilo’s gas afrekenen, gaat niet in de shop. Dat moet echt aan de pomp zelf. Al kunnen klanten er bijvoorbeeld wel een kop koffie krijgen.

Duurzaam

Groengas is een biogas dat door bewerking dezelfde eigenschappen en kwaliteit heeft als aardgas. Het gas wordt gemaakt uit onder andere groente- en fruitresten, tuinafval en dierlijke restproducten zoals koeienmest. Het uit biogas geproduceerde groengas is hiermee een duurzaam alternatief voor aardgas.

Tom van Gurp

Lees ook: Ballast Nedam bouwt groengas-station voor gemeente Zuidhorn

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.