Duitsland

Veel steun van publiek voor grenspomphouders

Pomphouders in de grensstreek verzamelden de afgelopen dagen duizenden steunbetuigingen van klanten voor hun strijd tegen accijnsverhogingen op brandstof en tabak. Dat melden ondernemers en belangenvereniging Beta. Ze willen met de actie aandacht vragen voor de penibele situatie bij de landsgrenzen.

Vorige week lanceerde Beta de actie ‘Wees loyaal, tank lokaal’. Naast een protest richting Den Haag is de actie ook bedoeld om aan klanten duidelijk te maken dat de hoge prijzen vooral veroorzaakt worden door accijnzen. Pomphouders in de grensstreek wordt opgeroepen om zoveel mogelijk steun te zoeken van klanten. Dit kan door handtekeningen te verzamelen of steun te zoeken via social media.

Duitsland

“En die steun krijgen we volop”, meldt Paulien Geerlings, mede-eigenaar van een Avia-tankstation in het Limburgse Reuver. “Iedereen tekent het formulier. Er zijn nu zo’n 1.400 klanten die hun handtekening hebben gezet.” Ondanks de vele steunbetuigingen merkt Geerlings nog steeds dat veel klanten in Duitsland de inkopen doen. “Het dichtstbijzijnde tankstation over de grens is 11 kilometer. Die afstand is voor mijn klanten geen belemmering. En ze kopen niet alleen brandstof en tabak, ze bezoeken ook nog even een drogist en een supermarkt. Die zijn namelijk ook goedkoper. Er zijn mensen die inkopen doen voor de hele buurt. Als het zo doorgaat krijg je straks een rij spookdorpen langs de grens, omdat alle voorzieningen zijn verdwenen.“

Hoop dat de accijnsverhogingen op brandstoffen en tabak niet doorgaan, heeft Geerlings nog steeds. “Misschien wordt er iemand wakker in Den Haag die begrijpt dat het zo niet langer kan. Bovendien, als je helemaal niets doet, laat je je gewoon naar de slachtbank leiden.” De Limburgse geeft aan nog wel een klein kansje te zien.

Begrip

Ook Shell-ondernemer en ex-Beta-voorzitter Ewout Klok doet mee aan de actie. “In drie dagen tijd had ik ruim duizend handtekeningen van klanten. Er was niemand die niet begreep waarom we dit doen”, legt Klok uit. “Er zitten ook klanten bij die vrezen voor hun eigen baan. Want mensen kopen nu zoveel in Duitsland dat niet alleen tankstations het moeilijk hebben, maar veel andere ondernemers ook.”

Naast de Beta-actie had Klok vorige week een actiedag met extra lange brandstofprijzen. Hij gaf 21 cent korting op de adviesprijs voor een liter Euro95 en 17 cent korting op een liter diesel. De actie trok massa’s automobilisten aan. “We haalden zelfs de verkeersinformatie. Mijn tankstations ligt bij een afrit van de A28. En op die snelweg stond enkele kilometers file. Ik wilde laten zien dat klanten echt voor de prijs naar Duitsland gaan. Ik zag tijdens de actie veel mensen die ik al een tijdje niet gezien had.”

Politiek

Momenteel kunnen pomphouders nog steeds handtekeningen verzamelen bij hun klanten. Aanstaande week wil Beta de verzamelde steunbetuigingen aanbieden aan de landelijke politiek. De exacte datum is nog niet bekend.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Veel steun van publiek voor grenspomphouders | TankPro.nl
Duitsland

Veel steun van publiek voor grenspomphouders

Pomphouders in de grensstreek verzamelden de afgelopen dagen duizenden steunbetuigingen van klanten voor hun strijd tegen accijnsverhogingen op brandstof en tabak. Dat melden ondernemers en belangenvereniging Beta. Ze willen met de actie aandacht vragen voor de penibele situatie bij de landsgrenzen.

Vorige week lanceerde Beta de actie ‘Wees loyaal, tank lokaal’. Naast een protest richting Den Haag is de actie ook bedoeld om aan klanten duidelijk te maken dat de hoge prijzen vooral veroorzaakt worden door accijnzen. Pomphouders in de grensstreek wordt opgeroepen om zoveel mogelijk steun te zoeken van klanten. Dit kan door handtekeningen te verzamelen of steun te zoeken via social media.

Duitsland

“En die steun krijgen we volop”, meldt Paulien Geerlings, mede-eigenaar van een Avia-tankstation in het Limburgse Reuver. “Iedereen tekent het formulier. Er zijn nu zo’n 1.400 klanten die hun handtekening hebben gezet.” Ondanks de vele steunbetuigingen merkt Geerlings nog steeds dat veel klanten in Duitsland de inkopen doen. “Het dichtstbijzijnde tankstation over de grens is 11 kilometer. Die afstand is voor mijn klanten geen belemmering. En ze kopen niet alleen brandstof en tabak, ze bezoeken ook nog even een drogist en een supermarkt. Die zijn namelijk ook goedkoper. Er zijn mensen die inkopen doen voor de hele buurt. Als het zo doorgaat krijg je straks een rij spookdorpen langs de grens, omdat alle voorzieningen zijn verdwenen.“

Hoop dat de accijnsverhogingen op brandstoffen en tabak niet doorgaan, heeft Geerlings nog steeds. “Misschien wordt er iemand wakker in Den Haag die begrijpt dat het zo niet langer kan. Bovendien, als je helemaal niets doet, laat je je gewoon naar de slachtbank leiden.” De Limburgse geeft aan nog wel een klein kansje te zien.

Begrip

Ook Shell-ondernemer en ex-Beta-voorzitter Ewout Klok doet mee aan de actie. “In drie dagen tijd had ik ruim duizend handtekeningen van klanten. Er was niemand die niet begreep waarom we dit doen”, legt Klok uit. “Er zitten ook klanten bij die vrezen voor hun eigen baan. Want mensen kopen nu zoveel in Duitsland dat niet alleen tankstations het moeilijk hebben, maar veel andere ondernemers ook.”

Naast de Beta-actie had Klok vorige week een actiedag met extra lange brandstofprijzen. Hij gaf 21 cent korting op de adviesprijs voor een liter Euro95 en 17 cent korting op een liter diesel. De actie trok massa’s automobilisten aan. “We haalden zelfs de verkeersinformatie. Mijn tankstations ligt bij een afrit van de A28. En op die snelweg stond enkele kilometers file. Ik wilde laten zien dat klanten echt voor de prijs naar Duitsland gaan. Ik zag tijdens de actie veel mensen die ik al een tijdje niet gezien had.”

Politiek

Momenteel kunnen pomphouders nog steeds handtekeningen verzamelen bij hun klanten. Aanstaande week wil Beta de verzamelde steunbetuigingen aanbieden aan de landelijke politiek. De exacte datum is nog niet bekend.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.