Mark Rutte, Frans Weekers, Financiën, VVD

Rutte: ‘Over accijnzen valt te praten’

Premier Mark Rutte is bereid te onderhandelen over de geplande accijnsverhogingen. ‘Daar valt over te praten’, zei Rutte tijdens de Algemene Beschouwingen van donderdag. Hij reageerde hiermee op vragen vanuit de Tweede Kamer over het belastingplan van het kabinet.

De premier doelde met zijn uitspraak op accijnsverhogingen op brandstof en alcohol. Als de huidige plannen van het kabinet doorgang vinden, gaat op 1 januari volgend jaar de dieselaccijns omhoog met 3 cent en op lpg komt 7 cent bij. Beide tarieven zijn exclusief BTW en inflatiecorrectie. Ook de accijns op alcohol gaat omhoog, al worden op dit moment geen alcoholische dranken verkocht bij tankstations.

Tabak

Op de voor 2015 geplande verhoging van de tabaksaccijns doelde premier Rutte niet. Naast de coalitiepartijen VVD en PvdA, heeft ook het CDA al aangegeven die geplande verhoging niet terug te willen draaien.

Brancheverenigingen Beta, Bovag en Nove zijn momenteel druk aan het lobbyen om de diverse accijnsverhogingen van tafel te krijgen, ook die van tabak. Dit omdat door de diverse belastingmaatregelen het prijsverschil met het buitenland nog groter wordt dan het al is. Momenteel zijn veel grenspomphouders al in financiële nood doordat klanten in België of Duitsland tanken.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rutte: ‘Over accijnzen valt te praten’ | TankPro.nl
Mark Rutte, Frans Weekers, Financiën, VVD

Rutte: ‘Over accijnzen valt te praten’

Premier Mark Rutte is bereid te onderhandelen over de geplande accijnsverhogingen. ‘Daar valt over te praten’, zei Rutte tijdens de Algemene Beschouwingen van donderdag. Hij reageerde hiermee op vragen vanuit de Tweede Kamer over het belastingplan van het kabinet.

De premier doelde met zijn uitspraak op accijnsverhogingen op brandstof en alcohol. Als de huidige plannen van het kabinet doorgang vinden, gaat op 1 januari volgend jaar de dieselaccijns omhoog met 3 cent en op lpg komt 7 cent bij. Beide tarieven zijn exclusief BTW en inflatiecorrectie. Ook de accijns op alcohol gaat omhoog, al worden op dit moment geen alcoholische dranken verkocht bij tankstations.

Tabak

Op de voor 2015 geplande verhoging van de tabaksaccijns doelde premier Rutte niet. Naast de coalitiepartijen VVD en PvdA, heeft ook het CDA al aangegeven die geplande verhoging niet terug te willen draaien.

Brancheverenigingen Beta, Bovag en Nove zijn momenteel druk aan het lobbyen om de diverse accijnsverhogingen van tafel te krijgen, ook die van tabak. Dit omdat door de diverse belastingmaatregelen het prijsverschil met het buitenland nog groter wordt dan het al is. Momenteel zijn veel grenspomphouders al in financiële nood doordat klanten in België of Duitsland tanken.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.