CNG Net, aardgas, tankstation, groengas

Verwijzingsborden op snelwegen naar tankstations met alternatieve brandstoffen

Rijkswaterstaat heeft besloten om de komende jaren langs snelwegen borden te plaatsen die verwijzen naar tankstations met alternatieve brandstoffen. De nieuwe borden kunnen verwijzen naar snelwegtankstations, maar ook naar pompen op het zogenaamde ‘onderliggende’ wegennet.
 Branchevereniging BOVAG had hierom verzocht.

Eigenaren van tankstations met waterstof, LNG en/of CNG kunnen zich via de BOVAG-afdeling Tankstations melden voor een vermelding op de borden, indien de pomp binnen een afstand van 1 kilometer van een snelwegafrit ligt. Voor tankstations binnen de bebouwde kom geldt een afstand van 500 meter tot de snelwegafrit.

Tankstations

De nieuwe borden verwijzen ook naar tankstations met E85 en biodiesel, mits er tevens een van de andere alternatieve brandstoffen CNG, LNG of waterstof wordt aangeboden. Met onderborden kan worden gedifferentieerd naar brandstoffen voor vrachtwagens en personenauto’s.

Verwijzingsborden naar tankstations buiten de snelweg zijn niet gebruikelijk. Rijkswaterstaat wil echter het gebruik van alternatieve brandstoffen faciliteren en die zijn nog niet of nauwelijks bij snelwegtankstations verkrijgbaar. Rijkswaterstaat plaatst de verwijzingsborden naar de tankstations op het onderliggende wegennet tijdelijk tot 2017.

Brandstofpioniers

Hiermee worden nieuwe, duurzame brandstoffen veel zichtbaarder voor de automobilist en komen we weer een stap dichterbij het doorbreken van het kip-ei probleem. Bovendien is dit een beloning voor de brandstofpioniers die hun nek hebben uitgestoken door te investeren in nieuwe brandstoffen”, zegt Jan Bessembinders, manager van BOVAG Tankstations.

Geïnteresseerde pomphouders kunnen zich melden en de voorwaarden opvragen via tankstations@bovag.nl. BOVAG zet de aanvragen door naar Rijkswaterstaat.

verwijzing, tankstation, CNG, alternatieve brandstof

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verwijzingsborden op snelwegen naar tankstations met alternatieve brandstoffen | TankPro.nl
CNG Net, aardgas, tankstation, groengas

Verwijzingsborden op snelwegen naar tankstations met alternatieve brandstoffen

Rijkswaterstaat heeft besloten om de komende jaren langs snelwegen borden te plaatsen die verwijzen naar tankstations met alternatieve brandstoffen. De nieuwe borden kunnen verwijzen naar snelwegtankstations, maar ook naar pompen op het zogenaamde ‘onderliggende’ wegennet.
 Branchevereniging BOVAG had hierom verzocht.

Eigenaren van tankstations met waterstof, LNG en/of CNG kunnen zich via de BOVAG-afdeling Tankstations melden voor een vermelding op de borden, indien de pomp binnen een afstand van 1 kilometer van een snelwegafrit ligt. Voor tankstations binnen de bebouwde kom geldt een afstand van 500 meter tot de snelwegafrit.

Tankstations

De nieuwe borden verwijzen ook naar tankstations met E85 en biodiesel, mits er tevens een van de andere alternatieve brandstoffen CNG, LNG of waterstof wordt aangeboden. Met onderborden kan worden gedifferentieerd naar brandstoffen voor vrachtwagens en personenauto’s.

Verwijzingsborden naar tankstations buiten de snelweg zijn niet gebruikelijk. Rijkswaterstaat wil echter het gebruik van alternatieve brandstoffen faciliteren en die zijn nog niet of nauwelijks bij snelwegtankstations verkrijgbaar. Rijkswaterstaat plaatst de verwijzingsborden naar de tankstations op het onderliggende wegennet tijdelijk tot 2017.

Brandstofpioniers

Hiermee worden nieuwe, duurzame brandstoffen veel zichtbaarder voor de automobilist en komen we weer een stap dichterbij het doorbreken van het kip-ei probleem. Bovendien is dit een beloning voor de brandstofpioniers die hun nek hebben uitgestoken door te investeren in nieuwe brandstoffen”, zegt Jan Bessembinders, manager van BOVAG Tankstations.

Geïnteresseerde pomphouders kunnen zich melden en de voorwaarden opvragen via tankstations@bovag.nl. BOVAG zet de aanvragen door naar Rijkswaterstaat.

verwijzing, tankstation, CNG, alternatieve brandstof

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.