Nieuw rekenmodel voor rijden op groen gas

Stadsregio Arnhem Nijmegen heeft samen met leasebedrijven, dealers, auto-importeurs en wagenparkbeheerders een rekenmodel ontwikkeld voor rijden op groen gas. Daarmee kunnen bedrijven en particulieren uitrekenen wanneer het financieel loont om een groen gas auto aan te schaffen.
Er zijn al verschillende rekenmodellen voor groen gas voertuigen in omloop. Niet eerder echter werd een model ontwikkeld waarbij dealers, importeurs en andere partijen uit de branche het eens zijn over onderliggende parameters als restwaarde van de auto en kosten van onderhoud en reparatie, brandstof, belasting en verzekering.

1600 Voertuigen

Het model is makkelijk in te vullen en vergelijkt ook met een voertuig op diesel of benzine. Het is ontwikkeld als onderdeel van het project Rijden op groen gas, waarmee de Stadsregio Arnhem Nijmegen het rijden op groen gas stimuleert. Doelstelling is 1.600 groen gas voertuigen en 8 groen gas vulpunten in de regio in 2014.

De provincie Gelderland kent subsidies toe voor voertuigen die op groen gas gaan rijden. De regelingen zijn vanuit het project Rijden op groen gas sterk gestimuleerd en ondersteund.

Stadsregio

Dat leverde in de regio 250 groen gas auto’s extra op de weg op. De stadsregio Arnhem Nijmegen zet ook in op het rijden van groen gas door eigen voertuigen.

Wethouder Margreet van Gastel van de gemeente Arnhem en bestuurslid van de Stadsregio Arnhem Nijmegen: “Als de overheid zelf niet het goede voorbeeld geeft met aanbestedingen van het wagenpark, wie doet het dan wel?”. Op dit moment zijn er in de regio drie groen gas vulpunten, namelijk aan de Pleijroute (A325), op Bijsterhuizen (Wijchen) en aan de Energieweg in Nijmegen.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Nieuw rekenmodel voor rijden op groen gas”

Wik|28.06.12|14:25

In een rekenmodel hoort ook vast de actuele kiloprijs van het CNG/aardgas thuis. Wij presenteren deze nu ook dagelijks via http://directlease.nl/tankservice/. Tevens als app voor Android en iPhone beschikbaar. Dan kunnen die 1.600 auto’s straks de 8 vulpunten nog makkelijker vinden. Goed bezig!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.