comax

Dieseldiefstal uit vrachtwagens loopt uit de hand

Dieseldiefstal uit vrachtwagens begint voor de sector uit de hand te lopen. Dat stelt brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN). Sommige transportbedrijven worden wekelijks de dupe van dieseldieven die per keer honderden liters diesel weten te ontvreemden. Vooral in het buitenland slaan bendes toe. TLN heeft haar 6000 leden gewaarschuwd.

Vooral op routes naar Zuid- Europa (A9) slaan dieseldieven bij parkeerplaatsen hun slag. Ze parkeren ’s nachts hun auto die is uitgerust met een grote tank langs een vrachtwagen.

Ze forceren daarna de tankdop en hevelen de diesel met behulp van een elektrische pomp over.

Spanje

Volgens Franse wegvervoerders is het aantal diefstallen sinds vorig jaar met 20 procent gestegen. De bendes die op de A9 toeslaan, zouden vooral uit Spanje komen.

Er worden inmiddels tal van maatregelen genomen om de dieseldiefstal tegen te gaan. Zo worden dieseltanks voorzien van een vulopening waar geen slang meer in past en worden er extra sloten op de tankdop geplaatst.

Signaal

Het Zaltbommelse bedrijf COMAX heeft een zendertje op de markt gebracht dat direct vanuit de tank een signaal geeft zodra bij stilstaand het brandstofniveau in de tank daalt. Het zendertje is inmiddels een doorslaand succes.

Lees ook: nieuw apparaat tegen dieseldiefstal uit vrachtwagens

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dieseldiefstal uit vrachtwagens loopt uit de hand | TankPro.nl
comax

Dieseldiefstal uit vrachtwagens loopt uit de hand

Dieseldiefstal uit vrachtwagens begint voor de sector uit de hand te lopen. Dat stelt brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN). Sommige transportbedrijven worden wekelijks de dupe van dieseldieven die per keer honderden liters diesel weten te ontvreemden. Vooral in het buitenland slaan bendes toe. TLN heeft haar 6000 leden gewaarschuwd.

Vooral op routes naar Zuid- Europa (A9) slaan dieseldieven bij parkeerplaatsen hun slag. Ze parkeren ’s nachts hun auto die is uitgerust met een grote tank langs een vrachtwagen.

Ze forceren daarna de tankdop en hevelen de diesel met behulp van een elektrische pomp over.

Spanje

Volgens Franse wegvervoerders is het aantal diefstallen sinds vorig jaar met 20 procent gestegen. De bendes die op de A9 toeslaan, zouden vooral uit Spanje komen.

Er worden inmiddels tal van maatregelen genomen om de dieseldiefstal tegen te gaan. Zo worden dieseltanks voorzien van een vulopening waar geen slang meer in past en worden er extra sloten op de tankdop geplaatst.

Signaal

Het Zaltbommelse bedrijf COMAX heeft een zendertje op de markt gebracht dat direct vanuit de tank een signaal geeft zodra bij stilstaand het brandstofniveau in de tank daalt. Het zendertje is inmiddels een doorslaand succes.

Lees ook: nieuw apparaat tegen dieseldiefstal uit vrachtwagens

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.