In ochtend minder korting op adviesprijs bij Duitse tankstations

Duitse tankstationhouders hebben een slim systeem bedacht om ondanks de huidige concurrentie toch nog wat marge te kunnen verdienen op een liter brandstof. ‘s Ochtends wanneer vooral de zakelijke rijders met tankpassen tanken geven ze minder korting op de adviesprijs dan ‘s avonds. Dat scheelt een paar cent per liter.

Een week lang peilde de ADAC de prijzen van benzine en diesel bij 33 pompen in elf steden. Dat gebeurde elke dag op drie vaste momenten: om 8, 12 en 18 uur. Er werden tankstations van Shell, Aral en Jet onderzocht.

Benzineprijs

De grootste verschillen werden gevonden tussen 8 en 18 uur. ’s Ochtends kost benzine gemiddeld 2,6 cent meer dan ’s avonds; bij diesel bedraagt het verschil zelfs 3,3 cent. Lokaal zijn de verschillen nog veel groter. In München en Frankfurt werden verschillen van 11 cent gemeten, in Bielefeld zelfs 12 cent.

De ADAC vermoedt dat benzine en diesel ’s ochtends duurder zijn omdat er dan veel zakelijke rijders met een benzinepas zijn, die niet erg op de prijs letten, meldt NOS. In Nederland komt dit overigens niet voor. Hier geven tankstationondernemers de hele dag dezelfde korting op de adviesprijs.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

In ochtend minder korting op adviesprijs bij Duitse tankstations | TankPro.nl

In ochtend minder korting op adviesprijs bij Duitse tankstations

Duitse tankstationhouders hebben een slim systeem bedacht om ondanks de huidige concurrentie toch nog wat marge te kunnen verdienen op een liter brandstof. ‘s Ochtends wanneer vooral de zakelijke rijders met tankpassen tanken geven ze minder korting op de adviesprijs dan ‘s avonds. Dat scheelt een paar cent per liter.

Een week lang peilde de ADAC de prijzen van benzine en diesel bij 33 pompen in elf steden. Dat gebeurde elke dag op drie vaste momenten: om 8, 12 en 18 uur. Er werden tankstations van Shell, Aral en Jet onderzocht.

Benzineprijs

De grootste verschillen werden gevonden tussen 8 en 18 uur. ’s Ochtends kost benzine gemiddeld 2,6 cent meer dan ’s avonds; bij diesel bedraagt het verschil zelfs 3,3 cent. Lokaal zijn de verschillen nog veel groter. In München en Frankfurt werden verschillen van 11 cent gemeten, in Bielefeld zelfs 12 cent.

De ADAC vermoedt dat benzine en diesel ’s ochtends duurder zijn omdat er dan veel zakelijke rijders met een benzinepas zijn, die niet erg op de prijs letten, meldt NOS. In Nederland komt dit overigens niet voor. Hier geven tankstationondernemers de hele dag dezelfde korting op de adviesprijs.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.