biodiesel, brandstof, milieu

Biodiesel voldoet niet aan EU-norm duurzaamheid

Biodiesel kan niet voldoen aan de eisen die de EU stelt aan duurzaamheid.  Dat blijkt uit een uitgelekt rapport van de Europese Commissie. Voor het produceren van biodiesel worden moerassen drooggelegd waarbij veel CO2- vrijkomt.

Biodioesel wordt onder meer gemaakt van sojaolie, palmolie of koolzaadolie. Voor de productie van deze zaden worden grote plantages aangelegd, waardoor de plaatselijke voedselproductie in het geding komt. Daar worden dan weer moerassen voor drooggelegd, waarbij grote hoeveelheden CO2 vrijkomen.

Uitstoot

Als deze zogeheten Indirect Land Use Change (ILUC) erbij wordt betrokken, dan stoot biodiesel zelfs meer broeikasgas uit dan de klassieke fossiele brandstoffen als diesel en benzine. Het Brusselse persbureau EurActiv concludeert dit uit een uitgelekt rapport van de Europese Commissie. De Commissie wil niet reageren op de documenten.

Gevaar

Worden de uitstootwaarden van het droogleggen van moerassen meegeteld in de berekeningen dan komt de duurzaamheidsdoelstelling van de EU in gevaar. De EU wil dat 10 procent van de transportbrandstof afkomstig is uit hernieuwbare bronnen.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Biodiesel voldoet niet aan EU-norm duurzaamheid”

jaap koopman schoonebeek|31.01.12|12:06

Goedemiddag , doordat een ieder zich ermee bemoeit en de zegslieden geen visie hebben ,geldt vooral voor Europa ,zingt ieder zijn eigen lied! Verstandig is in ieder geval in europees verband de gelederen gesloten te houden en naar buiten toe met een standpunt komen welke geen afbreuk doet aan het Europese land.Waarom zorgen wij in Europa niet ten eerste voor onze eigen burgers? Biodiesel uit koolzaadolie is super alternatief,dit geldt nog meer voor Biodiesel uit afvalstoffen CO2 reduktie 85%.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Biodiesel voldoet niet aan EU-norm duurzaamheid | TankPro.nl
biodiesel, brandstof, milieu

Biodiesel voldoet niet aan EU-norm duurzaamheid

Biodiesel kan niet voldoen aan de eisen die de EU stelt aan duurzaamheid.  Dat blijkt uit een uitgelekt rapport van de Europese Commissie. Voor het produceren van biodiesel worden moerassen drooggelegd waarbij veel CO2- vrijkomt.

Biodioesel wordt onder meer gemaakt van sojaolie, palmolie of koolzaadolie. Voor de productie van deze zaden worden grote plantages aangelegd, waardoor de plaatselijke voedselproductie in het geding komt. Daar worden dan weer moerassen voor drooggelegd, waarbij grote hoeveelheden CO2 vrijkomen.

Uitstoot

Als deze zogeheten Indirect Land Use Change (ILUC) erbij wordt betrokken, dan stoot biodiesel zelfs meer broeikasgas uit dan de klassieke fossiele brandstoffen als diesel en benzine. Het Brusselse persbureau EurActiv concludeert dit uit een uitgelekt rapport van de Europese Commissie. De Commissie wil niet reageren op de documenten.

Gevaar

Worden de uitstootwaarden van het droogleggen van moerassen meegeteld in de berekeningen dan komt de duurzaamheidsdoelstelling van de EU in gevaar. De EU wil dat 10 procent van de transportbrandstof afkomstig is uit hernieuwbare bronnen.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Biodiesel voldoet niet aan EU-norm duurzaamheid”

jaap koopman schoonebeek|31.01.12|12:06

Goedemiddag , doordat een ieder zich ermee bemoeit en de zegslieden geen visie hebben ,geldt vooral voor Europa ,zingt ieder zijn eigen lied! Verstandig is in ieder geval in europees verband de gelederen gesloten te houden en naar buiten toe met een standpunt komen welke geen afbreuk doet aan het Europese land.Waarom zorgen wij in Europa niet ten eerste voor onze eigen burgers? Biodiesel uit koolzaadolie is super alternatief,dit geldt nog meer voor Biodiesel uit afvalstoffen CO2 reduktie 85%.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.