Sierteelttransporteurs rijden voortaan op Bio-LNG

Flora-Holland heeft samen met 3 sierteelttransporteurs een overeenkomst getekend voor de aanschaf van 12 Bio-LNG trucks. De trucks worden mede subsidieerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De trucks moeten begin volgend jaar inzetbaar zijn.

Bio-LNG is de schoonste en, naar energie-inhoud gemeten, goedkoopste brandstof. Het uit afval verkregen vloeibaar biogas levert optimale energie per kilo op en heeft veel minder CO2-uitstoot dan fossiele brandstoffen. Daarnaast is rijden op vloeibaar biogas aanzienlijk stiller dan een dieselmotor.

Veiling

De veiling en de transporteurs hechten veel waarde aan het inzetten van duurzame en innovatieve transportoplossingen. “Met de nieuwe trucks doen we ervaring op met de
technologie. Bij goed resultaat hebben we een optie op de aanschaf van acht extra trucks op biogas”, laat Ab van Marrewijk, directeur/eigenaar van Wematrans een van de transporteurs op SierteeltNet weten.

LNG-Tankstation

Bernard Piet, manager sierteelttransport FloraHolland: “Het is een eerste stap. Inmiddels zijn we bezig met de realisatie van een LNG-tankstation op, of bij de bloemenveiling. Daarvoor was een minimum aantal Bio-LNG trucks nodig en dat is nu gerealiseerd.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sierteelttransporteurs rijden voortaan op Bio-LNG | TankPro.nl

Sierteelttransporteurs rijden voortaan op Bio-LNG

Flora-Holland heeft samen met 3 sierteelttransporteurs een overeenkomst getekend voor de aanschaf van 12 Bio-LNG trucks. De trucks worden mede subsidieerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De trucks moeten begin volgend jaar inzetbaar zijn.

Bio-LNG is de schoonste en, naar energie-inhoud gemeten, goedkoopste brandstof. Het uit afval verkregen vloeibaar biogas levert optimale energie per kilo op en heeft veel minder CO2-uitstoot dan fossiele brandstoffen. Daarnaast is rijden op vloeibaar biogas aanzienlijk stiller dan een dieselmotor.

Veiling

De veiling en de transporteurs hechten veel waarde aan het inzetten van duurzame en innovatieve transportoplossingen. “Met de nieuwe trucks doen we ervaring op met de
technologie. Bij goed resultaat hebben we een optie op de aanschaf van acht extra trucks op biogas”, laat Ab van Marrewijk, directeur/eigenaar van Wematrans een van de transporteurs op SierteeltNet weten.

LNG-Tankstation

Bernard Piet, manager sierteelttransport FloraHolland: “Het is een eerste stap. Inmiddels zijn we bezig met de realisatie van een LNG-tankstation op, of bij de bloemenveiling. Daarvoor was een minimum aantal Bio-LNG trucks nodig en dat is nu gerealiseerd.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.