De huurrechten van twee Shell-tankstations zijn deze week geveild. Shell ‘Dokweg’ in IJmuiden blijft bij Shell Nederland, terwijl de huurrechten van Shell ‘Diemerpolderweg’ vlakbij de A1 in Diemen in handen komen van OK Oliecentrale. Beide tankstations werden ter veiling aangeboden door tankstationondernemer Antonio Hammerstein.
‘verhuurmarkt uitstekend’

Particuliere veiling huurrechten tankstations: Shell Diemen naar OK

Tijdens een door BZO Tankstations georganiseerde particuliere huurrechtenveiling, heeft OK Oliecentrale het hoogste bod uitgebracht op Shell-tankstation ‘Diemerpolderweg’ in Diemen. Foto: BZO Tankstations, 2023

De huurrechten van twee Shell-tankstations zijn deze week geveild. Shell ‘Dokweg’ in IJmuiden blijft bij Shell Nederland, terwijl de huurrechten van Shell ‘Diemerpolderweg’ vlakbij de A1 in Diemen in handen komen van OK Oliecentrale. Beide tankstations werden ter veiling aangeboden door tankstationondernemer Antonio Hammerstein.

Geïnspireerd door de vele veilingen van huurrechten op tankstations die BZO Tankstations voor overheden organiseerde besloot Hammerstein, bekend tankstationondernemer en voormalig voorzitter van de afdeling Tankstations van de BOVAG, begin dit jaar om de huurrechten op zijn tankstations in IJmuiden en Diemen ook langs deze weg uit te geven. Onder veel belangstelling werd de bijzondere particuliere huurrechtenveiling door BZO Tankstations georganiseerd. Voor Shell ‘Dokweg’ in IJmuiden was de bestaande huurder Shell Nederland Verkoopmaatschappij de hoogste bieder zodat dit tankstation de komende jaren dezelfde uitstraling blijft houden. Shell ‘Diemerpolderweg’ in Diemen verwisselt daarentegen wel van huurder, want voor deze locatie was OK Oliecentrale de hoogste inschrijver. Van de Shell in IJmuiden loopt het contract eind 2023 af, die van Shell Diemerpolderweg halverwege 2024 zodat dan een omkleuring door OK kan gaan plaatsvinden.

Heel doelmatig

“Een veiling blijkt in de praktijk een heel doelmatige methode om tot een goede prijsvorming te komen”, licht een tevreden Antonio Hammerstein zijn besluit voor een particuliere hurrechtenveiling toe. “Dus waarom zou je daar als particuliere eigenaar ook geen gebruik van maken? Ik heb BZO Tankstations in de arm genomen om de veilingen voor mij te organiseren. Ze zijn nauw betrokken bij de jaarlijkse veilingen door de gemeente Rotterdam en hebben de afgelopen jaren vele veilingen voor gemeenten georganiseerd.”

Going concern

De twee tankstations werden ‘going concern’ geveild middels een simultane ‘First Price Sealed Bid’ methode. Dit betekent dat er gelijktijdig op één van de tankstations en/of op beide tankstations tezamen kon worden ingeschreven.
Volgens BZO Tankstations toont het verloop van de veiling aan dat ondanks de elektrificatie van het wagenpark, de verhuurmarkt voor goed gepositioneerde tankstations nog steeds uitstekend is.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Particuliere veiling huurrechten tankstations: Shell Diemen naar OK | TankPro.nl
De huurrechten van twee Shell-tankstations zijn deze week geveild. Shell ‘Dokweg’ in IJmuiden blijft bij Shell Nederland, terwijl de huurrechten van Shell ‘Diemerpolderweg’ vlakbij de A1 in Diemen in handen komen van OK Oliecentrale. Beide tankstations werden ter veiling aangeboden door tankstationondernemer Antonio Hammerstein.
‘verhuurmarkt uitstekend’

Particuliere veiling huurrechten tankstations: Shell Diemen naar OK

Tijdens een door BZO Tankstations georganiseerde particuliere huurrechtenveiling, heeft OK Oliecentrale het hoogste bod uitgebracht op Shell-tankstation ‘Diemerpolderweg’ in Diemen. Foto: BZO Tankstations, 2023

De huurrechten van twee Shell-tankstations zijn deze week geveild. Shell ‘Dokweg’ in IJmuiden blijft bij Shell Nederland, terwijl de huurrechten van Shell ‘Diemerpolderweg’ vlakbij de A1 in Diemen in handen komen van OK Oliecentrale. Beide tankstations werden ter veiling aangeboden door tankstationondernemer Antonio Hammerstein.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.