carwash, wasstraat

Moderne auto’s zorgen voor problemen in de carwash

Moderne auto’s vertonen steeds vaker problemen in de carwash. Het nieuwe systeem dat er normaliter voor moet zorgen dat ongelukken vermeden worden, het zogenoemde anti-collision-system, zorgt in de carwash juist voor problemen. The International Carwash Association (ICA), een soort internationale belangenvereniging voor autowasbedrijven, heeft een enquête gehouden onder 250 leden.

Uit de uitslag blijkt dat 38 procent van de respondenten problemen ervaart als het voertuig van de klant een anti-botsingssysteem heeft en 39 procent merkt dat er problemen ontstaan met een stop/start-systeem. Het onderzoek werd gehouden door Schwartz Advisors in opdracht van de ICA. Volgens een adviseur van Schwartz kunnen de moderne auto’s voor veel problemen zorgen.

Botsing

Zo kan het anti-botsingssysteem ervoor zorgen dat een auto automatisch stopt in de wasstraat. Wanneer dit na het gedeelte met shampoo gebeurt, kunnen ongelukken plaatsvinden. De rollers zijn dan namelijk glad door de zeep, wat ervoor zorgt dat ze onder de geblokkeerde auto heen slippen. De auto blijft dan op zijn plaats terwijl de band door blijft rollen. Het voertuig achter de geblokkeerde auto kan dan tegen zijn voorganger botsen.

Lees het uitgebreide verhaal over het probleem dat ontstaat door de steeds moderne systemen in nieuwe auto’s op:
https://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/08/04/nieuwe-autos-zorgen-voor-problemen-in-de-carwash/

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.