OK neemt station Scheiwijk over

Foto: Scheiwijk

OK Nederland breidt het netwerk uit met een bekende locatie: station Scheiwijk. De locatie aan de A27 bij Hoogblokland wordt per 1 december onderdeel van het bedrijf uit Breda. 

OK gaat het tankstation voor de komende vijftien jaar huren. Tijdens de afgelopen editie van de tankstationveiling in Den Haag bleef de locatie voor een bedrag van ruim 10 miljoen euro in handen van de huidige exploitant: Tankstation de Wagenaar. Vanuit die veiling is ook de samenwerking met OK ontstaan, vertelt OK-retailmanager Johan Bogaarts. “Vanaf het eerste contact is er een klik tussen beide bedrijven, wat een prettige samenwerking mogelijk maakt.”

Omkleuring tankstation

Sinds 2016 voeren de ondernemers het eigen Scheiwijk-merk op de luifel. Het voorterrein zal door de nieuwe samenwerking omgekleurd worden naar de kleuren van OK. Dit zal overigens niet direct op de eerste dag gebeuren, maar pas in een later stadium. De bekende shop blijft wel hetzelfde. “Bij de start zullen Ingrid en Rene (de eigenaren) OK gaan helpen met het shopconcept Scheiwijk voor Fijnproevers en we gaan de komende periode samen kijken hoe we dit precies vorm gaan geven. De shop blijft voorlopig hetzelfde, waarbij er goede afspraken gemaakt zijn”, aldus Bogaarts.

Mogelijk zorgt de samenwerking zelfs voor een verdere uitbreiding van het shopconcept in Nederland. “We geloven allemaal in het Scheiwijk voor Fijnproevers-concept en de komende periode zal leren hoe we dit schaalbaar kunnen maken, en op welke vestigingen het verder ingezet kan worden”, vervolgt de manager retail. “Ook voor Rene en Ingrid is dit een mooie testcase.” Naast Hoogblokland is het concept ook te vinden bij het Tango-tankstation in het Utrechtse Eemnes.

Overname Rijmar

Eerder dit jaar nam OK ook Rijmar B.V. over. Daar valt onder andere de exploitatie van zeven tankstations onder, die de kleuren van Shell en Esso hebben. Het bedrijf heeft als verzorgingsgebied Nederlands Limburg. Eén van de zeven tankstations, Shell Heugem in Maastricht, is sinds afgelopen week voorzien van een shop in de OK-stijl.

OK telt in Nederland ruim zeventig tankstations. De benzinepompen zijn door het hele land te vinden. Steeds meer van die locaties krijgen een make-over en breiden eventueel uit met het concept OK Café. Ruim vijftig van de stations zijn bemand.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OK neemt station Scheiwijk over | TankPro.nl

OK neemt station Scheiwijk over

Foto: Scheiwijk

OK Nederland breidt het netwerk uit met een bekende locatie: station Scheiwijk. De locatie aan de A27 bij Hoogblokland wordt per 1 december onderdeel van het bedrijf uit Breda. 

OK gaat het tankstation voor de komende vijftien jaar huren. Tijdens de afgelopen editie van de tankstationveiling in Den Haag bleef de locatie voor een bedrag van ruim 10 miljoen euro in handen van de huidige exploitant: Tankstation de Wagenaar. Vanuit die veiling is ook de samenwerking met OK ontstaan, vertelt OK-retailmanager Johan Bogaarts. “Vanaf het eerste contact is er een klik tussen beide bedrijven, wat een prettige samenwerking mogelijk maakt.”

Omkleuring tankstation

Sinds 2016 voeren de ondernemers het eigen Scheiwijk-merk op de luifel. Het voorterrein zal door de nieuwe samenwerking omgekleurd worden naar de kleuren van OK. Dit zal overigens niet direct op de eerste dag gebeuren, maar pas in een later stadium. De bekende shop blijft wel hetzelfde. “Bij de start zullen Ingrid en Rene (de eigenaren) OK gaan helpen met het shopconcept Scheiwijk voor Fijnproevers en we gaan de komende periode samen kijken hoe we dit precies vorm gaan geven. De shop blijft voorlopig hetzelfde, waarbij er goede afspraken gemaakt zijn”, aldus Bogaarts.

Mogelijk zorgt de samenwerking zelfs voor een verdere uitbreiding van het shopconcept in Nederland. “We geloven allemaal in het Scheiwijk voor Fijnproevers-concept en de komende periode zal leren hoe we dit schaalbaar kunnen maken, en op welke vestigingen het verder ingezet kan worden”, vervolgt de manager retail. “Ook voor Rene en Ingrid is dit een mooie testcase.” Naast Hoogblokland is het concept ook te vinden bij het Tango-tankstation in het Utrechtse Eemnes.

Overname Rijmar

Eerder dit jaar nam OK ook Rijmar B.V. over. Daar valt onder andere de exploitatie van zeven tankstations onder, die de kleuren van Shell en Esso hebben. Het bedrijf heeft als verzorgingsgebied Nederlands Limburg. Eén van de zeven tankstations, Shell Heugem in Maastricht, is sinds afgelopen week voorzien van een shop in de OK-stijl.

OK telt in Nederland ruim zeventig tankstations. De benzinepompen zijn door het hele land te vinden. Steeds meer van die locaties krijgen een make-over en breiden eventueel uit met het concept OK Café. Ruim vijftig van de stations zijn bemand.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.